MENÜ

Nemzetközi Gazdanapok Bábolnán

Oldalszám: 77
2014.01.06.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokat (BNG) 2001. szeptember 12. és 15. között rendezik meg, Bábolnán. A szakvásár rendezõje a Bábolna Rt. és az IKR Rt., szervezõje a Hungexpo Rt .
A csaknem negyedszázados múltra visszatekintõ kiállítás ma a legsikeresebb mezõgazdasági rendezvények közé tartozik. A házigazdák évekkel ezelõtt partner-kapcsolati rendszerüket mutatták be a látogatóknak, ma már az egész agrárium szereplõivel találkozhatnak az idelátogatók.

Javában folynak az elõkészületi munkák: a 30 ezer négyzetméter kiállítási összterület kétharmadát értékesítették a szervezõk. A Bábolna Részvénytársaság és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. a központi bemutató teremben 600 négyzetméteren mutatkozik be, tagvállalataival együtt.
A rendezvény méltó színhelyet biztosít a nagyvállalkozók és a családi gazdaságok technikai, technológiai színvonalának, a fejlõdés irányvonalának bemutatására. A tervezett szakmai kísérõesemények köre az aktuális szakmai problémákhoz igazodik. A konferenciák, workshopok lebonyolításában az agrár-szakmai szervezetek is részt vállalnak.
Sarkalatos pontjai a mezõgazdaság fejlesztésének az EU bõvítésével kapcsolatos témakörök. A Gazdanapok keretében ezek megvitatására is sor kerül.
A BNG szakmai rangját emeli, hogy az elõzetes elképzelések szerint itt lesz a Mezõgépgyártók Országos Szövetségének (MEGOSZ) kibõvített elnökségi ülése, az MTA Növénytermesztési Szakbizottságának és az MTA Agrár-Mûszaki Bizottságának kihelyezett ülése. Itt kerül sorra a Mezõgazdasági Bérvállalkozók Szövetségének közgyûlése is. Szeptember 12-tõl folyamatosan zajlanak a programok, köztük „A magyar szántóföldi termesztés versenyképességi helyzete az EU csatlakozást követõen” címmel elõadás a Magyar Marketing Szövetség Agrár és Élelmiszeripari Klubjának szervezésében, továbbá „Bábolna a minõségért és élelmiszer biztonságért” és a „A XXI. század üzemgazdasági kihívásai” címû konferenciák a Bábolna Rt. illetve az MTA Agrárinnovációs Bizottság szervezésében.
Szeptember 13-a Országos Növényvédelmi Nap, 14-e pedig Bio Nap lesz.
Bábolnán számos közönségvonzó program – a már korábban is nagy érdeklõdéssel kísért látványos IKR gépshow, a szántóföldi gép- és fajtabemutató, a gépforgalmazók gyakorlati gépbemutatója – fogadja a látogatókat. Nem maradhatnak el a nagyhírû lovasbemutatók sem, amelyek a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok Kft. gesztorálásával valósulnak meg.
A közönségprogramok újakkal egészülnek ki, például a Gazdanapok történetében elõször traktorhúzó versenyt is rendeznek.
A BNG gazdag kínálatával joggal számít a téma iránt érdeklõdõ nagyközönségre, és mint szakvásár, – a szakmai részvétel és a szakmai látogatók volumene miatt – kiváló lehetõséget teremt konkrét üzletkötésekre, az ágazat szakembereinek találkozására.
A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokra a szervezõk közel kétszázezer látogatót várnak szeptember 12. és 15. között.
További információk:
HUNGEXPO Rt.
Morvay Ágnes értékesítési manager
tel.: (06-1) 263 6075, e-mail: [email protected]