MENÜ

Sajtüzem a rábaközben

Oldalszám: 131
2014.01.06.

Kapuváron a Hanság szívében immáron kilenc éve mûködik Cserpes István egyéni vállalkozó tejüzeme.
Az üzemet gyakorlatilag a semmibõl hozta létre a tulajdonos és kollégája – mindketten tejipari szakemberek – a várasban felvásárolt napi 1.000 l tej feldolgozására alapozva.

A kezdeti nehézségek leküzdése után – folyamatos fejlõdésük eredményeképp – jelenleg az üzem napi 12.000 l tej, és jelentõs mennyiségû savó feldolgozására képes.

Termékeik jobbára éttermek, pizzériák, pékBégek, cukrászüzemek kiszolgálására készülnek.

Erre a piacra készítenek:
-óvári sajtot
-tejszínt
-tejfölt
-rikotta túrót
-félzsíros tehéntúrót.
Készítenek még:
-fonottka natúr
-fonottka füstölt
-csemege
-mozarella
-ízesített és natúr gomolya sajtot.
A vállalkozás tisztességes és jól fizetõ partnere a környék tejes gazdáinak, gazdaságainak.
Az elmúlt években fokozott érdeklõdés tapasztalható a juh és kecske termékek iránt. Ezen igényt kielégítendõ a vállalkozás kiterjesztette tevékenységét a juh és kecsketej feldolgozására.
Az üzem kiváló minõségû sajtjai több országos díjat nyertek az elmúlt években.
A tulajdonos a megnövekedett mennyiségi és minõségi igények kielégítése végett új üzem építésébe kezdett, amely európai színvonalú gyártást és termékminõséget tesz lehetõvé.
Cserpes István
9330 Kapuvár, Deák F. u. 5. Tel.: (96) 243-225