MENÜ

Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

Oldalszám:
2014.01.07.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokra szeptember 12-15. között nyolcadik alkalommal kerül sor. A vásár rendezõi a Bábolna Rt., a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. és az IKR Rt., szervezõje a Hungexpo Rt.

A rendezvény Bábolna központjában és a közeli szabad területeken mintegy 30 ezer négyzetméteren valósulhat meg, több mint 200 kiállító részvételével. A tematika csaknem húsz témaköre a mezõgazdaság teljes vertikumát átfogja. Legnagyobb súllyal a növénytermesztés gépei és eszközei szerepelnek: a kiállítók több mint 40 %-a, a kiállítási terület 60%-a ezt az agrárágazatot képviseli. A kiállítás teljes kínálatában a mezõgazdasági építészettõl a szállítmányozáson át, a sajtó és könyvkiadásig a mezõgazdaság technikai hátterének minden fontos területét képviselik a kiállítók.

A tervezett szakmai kísérõesemények az ágazat idõszerû kérdéseihez igazodnak.
A BNG szakmai rangját emeli, hogy az elõzetes elképzelések szerint itt lesz a Mezõgépgyártók Országos Szövetségének (MEGOSZ) kibõvített elnökségi ülése,
az MTA Növénytermesztési Szakbizottságának és az MTA Agrár-Mûszaki Bizottságának kihelyezett ülése. Itt kerül sorra a Mezõgazdasági Bérvállalkozók Szövetségének közgyûlése is.
A közönségprogramok újakkal egészülnek ki, például a Gazdanapok történetében elõször traktorhúzó versenyt is rendeznek. A BNG gazdag kínálatával joggal számíthat az érdeklõdõ nagyközönségre, és mint szakvásár, kiváló lehetõséget teremt konkrét üzletkötésekre, az ágazat szakembereinek találkozására.