MENÜ

Cimbria a „maggondozás” szolgálatában

Oldalszám: 55
2014.01.07.

A Cimbria a világon az egyik legtapasztaltabb cég a különféle magvak tisztításában és szárításában. Termékskálájukon minden technológia és berendezés megtalálható, ami a mai korszerû és minõségi „maggondozáshoz” szükséges, legyen az akár aprómag vagy babféle termék. Tapasztalataikat messzemenõen felhasználják termékeik fejlesztéséhez, sõt csak laboratóriumi kísérleti körülmények között tesztelt, tökéletesített változtatásokat ültetnek át a gyakorlatba.

Ilyen fejlesztések során alakultak ki a Cimbria szárítók is. A Cimbria szárítónak van a legkíméletesebb ürítési rendszere (volumetrikus ürités), a legnagyobb lemezvastagsága ( 2 mm, élettartam növelés), a legmagasabb porleválasztási hatékonysága (akár 99 % is lehet), a legtökéletesebb fokozatmentesen beállítható levegõmennyisége (varifan), a legbiztonságosabban megoldott hõvisszaforgatása (cyclofan, hõvisszaforgatással akár 20 % energia-megtakarítás is elérhetõ), a szûkülõ csatornákkal a legegyenletesebb a szárítása, a leggyorsabban és a legegyszerûbben építhetõ (szekciókból épül fel), és mindezt automatikusan vezérli a legbiztonságosabb szárítás érdekében folyamatos üzemelés mellett 4-30 t/ó-ig. A Cimbria szárítók az Ön igényeinek megfelelõen specifikálhatóak és összeállíthatók, sõt, ha igény jelentkezik nagyobb teljesítményre, szekciók segítségével a bõvítés könnyen és gyorsan megoldható.
A Cimbria a tisztítógépeknél és az osztályozóknál is a tökéletességre és a hosszú élettartamra törekszik. A Delta tisztítógépeknél például a rostaszekrények nedvesség- és rovarálló nyírfából készülnek, amelyek jól tûrik a rezgéseket és kicsi a rezonanciájuk. A Cimbria nagyon jó érzékkel és technikával használja ki a mag tisztítására a mesterséges légáramlatokat. A levegõemelõ rendszerek könnyû és pontos beállításával tökéletesen tisztíthatóak a köztudottan nehezen tisztítható magvak is. A Cimbria Heid tisztítók, fajsúlyszeparátorok, triõrök és csávázógépek igényesen kielégítik a legkényesebb vetõmag-elõállítási (tisztasági, csávázási, csíraképességi) kritériumokat is.
A környezetvédelmi szempontok is rendkívüli súllyal szerepelnek a Cimbria berendezések mûködésénél. A Cimbria mindent megtesz a hatékony porleválasztás, zajcsökkentés, energiamegtakarítás és a biztonságos hõvisszaforgatás érdekében. Lépést tart a környezetvédelmi fejlesztésekkel, megfelel a hatályban lévõ elõírásoknak, követelményeknek.
A Cimbria a világon mindenhol ugyanazt jelenti: a minõséget, a megbízhatóságot, az állandó fejlõdést és partnerei tökéletes kiszolgálását a gazdaságosság figyelembe vételével.

ifj. Gergely Sándor
szárító értékesítõ mérnök
IKR Rt. Bábolna