MENÜ

Omikron Kereskedelmi Gyártó, Javító És Szolgáltató Kft.

Oldalszám: 34
2014.01.07.

6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Hetény-Vezér út 7-9.

Az OMIKRON KFT Kecskemét-Hetényegyháza Hetény vezér 7-9. sz. telephelye a mezõgazdasági talajmûvelõ gépgyártás területén vált országosan ismertté.
Termékeiket mintegy harmincöt kereskedõ forgalmazza, így mindenki számára elérhetõ közelségbe jutnak gépeik.

A cég gyártmányskálája egy tudatos fejlesztési irány szerint alakul. Az elsõként megjelenõ gépekre adaptálható konstrukciók kerülnek napjainkban piacra, így a jelenlegi igényeknek megfelelõ gépek kerülnek a felhasználók birtokába, de régi vásárlóik is megvalósíthatják fejlesztéseiket.
Így alakult ki az OK-típusú sorközmûvelõ kultivátor, mely mûtrágyaszóró felszerelésével az OKM-típusjelet kapta.
A mûtrágyaszóró adapter más típusú kultivátorokra is felszerelhetõ, sõt vetõgépre is lehet alkalmazni. Gazdaságosságát az idõ folyamán bebizonyította az egymenetben történõ sor-közmûveléssel és a pontos mûtrágya kiadagolásával 15 %-20 % termésátlag növekedést lehet elérni.
Magágykészítõ kombinátorok 1,1 m-es elemekbõl épülnek fel ezáltal talajkövetõek, így a munkagép eltünteti a szántási és egyéb kisebb domborzati egyenetlenségeket. A konstrukció alkalmassá teszi a gépet szántóföldi kultivátorként, illetve kanalas fogas adapter alkalmazásával aprómagágy készítésére is.

Tárcsa kínálatukban óriási a választék.
„V” elrendezésû tárcsák 1,4 m-tõl 5,2 m-ig készülnek a 25 LE erõgéptõl – 220 LE-ig, az igények kielégítésére.
Ezek a munkagépek készülnek könnyû, középnehéz, nehéz, függesztett, illetve vontatott és elmunkálóval szerelt kivitelben.
Az elmunkáló szerepét szeretnénk kiemelni, mennyire fontos, hogy a talajt minden esetben lezárjuk, megakadályozva annak kiszáradását.
A társaság új fejlesztése az „X” elrendezésû eltolt „V” tárcsája elmunkálóval szerelve is, mely tökéletes munkát hagy maga után, középen nem bakháttal és az „X” elrendezése folytán nem igényel különösebb beállítást.
Napjainkra az egyik legfontosabb és legszükségszerûbb gépük az altalajlazítók, melyek készülnek mély és középmély kivitelben.
Középmély nyírócsapos biztosítással kívánság szerinti késszámmal. Ültetvényekbe (szõlõbe, gyümölcsösbe) mélymûtrágyaadagolóval is.
Mélylazítók önbeálló késekkel, változtatható fogásszélességgel tömörítõhengerrel kerülnek kivitelezésre.

Gyûrûshengerük vontatott kivitelben egyedi összecsukási módon öt perc alatt szállítási illetve munkahelyzetbe hozható.

Kínálatukban szerepel még az ásóborona, melynek elsõ tagja 2,8 m munkaszélességgel három sor ásókéssel és kettõ sor törõhengerrel van ellátva.
A folyamatos fejlesztés mellett kínálatuk egyre bõvül.

A fenti ismertetett gépekrõl és a fejlesztésekrõl bõvebben telephelyükön Kecskemét-Hetényegyháza Hetény vezér u. 7-9. sz. vagy a 76/473-200, 06/30/9354-373, 06/30/9355-172 telefonszámokon kaphatnak felvilágosítást.