MENÜ

Váz-Bau Építõipari Kft.

Oldalszám: 109
2014.01.07.

A mezõgazdasági termelõk alapvetõ érdeke, hogy a megtermelt gabonáikat megfelelõen tudják tárolni, ne legyenek rákényszerítve, hogy az aratás idején általában kedvezõtlen áron adják el a terményeiket.
A gabona tárolása történhet különbözõ típusú silókban, ill. síktárolókban.

A síktárolók elõnye:
- a ki-be tárolás beépített gépesítés nélkül is megoldható
- mobil válaszfalak beépítésével egyszerre többfajta termény tárolható
- több célú hasznosítási lehetõség
- a gabonaszemek nem törnek

A VÁZ-BAU Építõipari KFT által épített magtárak kialakításánál figyelembe vettük az építész ill. statikus tervezõkön túlmenõen a mezõgazdasági szakemberek véleményét is. A vélemények figyelembe vételével a legelõnyösebb kialakítást tudtuk biztosítani.
Ezek alapján a terhelhetõ oldalfal magassága 3 m.
A fal teherbírását vízszintes és függõleges koszorúk ill. pillérek biztosítják, ill. statikai számítás igazolja.
A cégünk által kifejlesztett rácsos acélváz szerkezet kialakításánál figyelembe vettük a mezõgazdasági gépek sajátosságait, ezért az acélváz szerkezet általában 4,5 – 5 m-es vállmagassággal készül, a tetõhajlás igény szerint 17 vagy 30 fok.
A szerkezet nagy elõnye, hogy nincsen benne vízszintes vonóvas, és ezért a belmagasság nincs leszûkítve, azaz akár a magas betárolás eszközei, akár a hagyományos gépkocsival történõ ki-be tárolás biztonsággal megoldható.
A létesítmények belsõ burkolata 15 cm vtg kavics és 18 cm C-16-os beton, mely biztonsággal elviseli a nagy súlyú jármûvek közlekedését.
A létesítmény tetõfedése vagy szabvány magyar hullámpalával, vagy igény szerinti típusú acél trapézlemezzel történik.

Cégünk az utóbbi 6 évben 90 db különbözõ tároló létesítményt épített az ország 8 megyéjében.
A magtárak méretei igény szerintiek, azaz alkalmazkodni tudunk a megrendelõ ill. a helyi sajátosságok igényeinek.
Hazánk Európai Uniós csatlakozásáig feltétlenül szükséges, hogy a kialakuló családi gazdálkodások, ill. egyéb mezõgazdasági vállalkozások rendelkezzenek a szükséges tároló létesítményekkel.

Cégünk továbbra is vállalja a magtárak megépítését, engedélyezési terveinek elkészítését, valamint különbözõ pályázatok összeállításához szak apparátust biztosítunk.

Javasoljuk, hogy a síktároló elõnyeinek ismeretében válasszák ezt a módját a tárolásnak, mivel a fenti elõnyök mellett álláspontunk szerint a síktárolók megépítése kedvezõbb áron lehetséges mint a különbözõ silókat megvalósítani.

Keressék cégünket és kérjenek ajánlatot.

VÁZ-BAU ÉPÍTÕIPARI KFT.
SZEKSZÁRD, BÉRI B.Á.u. 39-41.
Tel.: 74/412-344 30/9569-290
Tel/fax: 74/319-854