MENÜ

Valtra világpremier

Oldalszám:
2013.02.19.
A csongrádi Agrotechnikai Kft. és a finn VALTRA traktorgyár szeptember 24.-26 között közösen megrendezett találkozója nem véletlenül nyerte el a legek jelzõt. Ekkor került sor a gyár legújabb 18 termékének bemutatójára Gödöllõn.
A Valtra gyártmányai a világ hatvan országában végzik, segítik a mezõgazdasági munkákat, a világpiacon az elsõk között szerepelnek a ranglistán, mind minõségben, mind mennyiségben. A gépek munkába állása a keleti országokban a közelmúlt évek történetéhez tartozik. Cseh, szlovák, román, magyar, - és sorolhatnánk tovább a kelet-európai országokat - mezõgazdasági fejlõdésének egyik fõ irányvonalát, az új és produktív technológiák bevezetését a Valtra traktorok és berendezések is elõsegítették. A Valtra traktortulajdonosok száma Kelet-Európában Magyarországon nõtt a legintenzívebben a csongrádi Agrotechnikai Kft. jóvoltából. Nem véletlen tehát, hogy a finn gyár legújabb termékeinek bemutatására is õket kérték meg társként.

Lekrinszki István a kft tulajdonosa és vezetõje elmondta, hogy számukra ez igen nagy megtiszteltetés volt. Tevékenységüket a rendszerváltással egy idõben kezdték meg a mezõgazdaság fejlett mûszaki hátterének kialakítását célzó fejlesztési piacon. Céljuk az volt, hogy színesítsék azt a kínálatot, mely a magyar piacot jellemezte. Ezért olyan termékeket honosítottak meg Magyarországon, amik korábban nem voltak ismertek. Szándékuk az volt, hogy azokat a gazdaságokat támogassák, segítsék beruházásaikat, amelyek velük együtt

élték meg az alapítás és az újrakezdés nehéz napjait és járták velük együtt a rögös utat. Ebben a célban voltak segítségükre többek között a Valtra család tagjai és az együttmûködõ partnerek. Nélkülük nem jöhetett volna létre a Valtra világtalálkozó sem Magyarországon a csongrádiak és a finn cég együttmûködésével. Az ügyvezetõ igazgató, Lerinszki István úgy tartja, hogy a VALTRA fejlesztési eredményei és a szeptemberi rendezvény új idõszakot nyit a két cég együttmûködésében és ez újabb lehetõségeket teremthet a magyar mezõgazdaság történetében is.

A Valtra nemrégiben egy új világkonszern, a Kone tulajdona lett, melynek elnöke is részt vett a magyar találkozón. De itt volt a finn gyár teljes menedzsmentje, mintegy ötven fõ, a vezérigazgatótól a fejlesztési mérnökig, mindenki. És eljöttek Kínától Kanadáig, Brazíliától Norvégiáig a szakma képviselõi, akik mint mondták ennek a rendezvénynek Magyarország számára jelzés értéke volt az uniós csatlakozás küszöbén.