MENÜ

„Petroviczéktól csak minõségi árut kap!”

Oldalszám:
2013.02.19.
Petrovicz Pál és felesége 1997 óta foglalkoznak kettõs hasznosítású csirkék elõnevelésével. A gyõrszemerei házaspár emellett – a szülõi hagyományokat követve - bábolnai takarmányokat is forgalmaz. Akkoriban nagyobb állatállománnyal rendelkeztek a környékbeli gazdálkodók, de a bábolnai takarmány mellett azért máig kitartanak a vásárlók. Pár éve még 4 takarmányboltos mûködött a környéken, mára viszont már csak Petroviczék maradtak talpon.
Bábolna: Petrovicz úr, milyen tapasztalatai voltak eddig a bábolnai takarmányokkal?

Petrovicz Pál: Az az igazság, hogy nagyon meg vagyunk elégedve a termékekkel, mivel mindig kiváló, állandó minõséget kapunk Bábolnáról. A termékek, legyen az brojler, malac, vagy pulyka táp egytõl-egyig megérik az árukat. A forgalmazás a kevés állat miatt nem olyan jelentõs, de a legtöbb állattartó bábolnait etet, mivel idõvel mindenki rájön, hogy a minõségi termékek behozzák az árukat. A boltunkban megtalálhatók a brojler, tojó, sertés tápok, nagyon kedveltek a Gazdatáp koncentrátumok, amelyek 5 kg-os kiszerelésben is kaphatók, ill. többféle takarmánykiegészítõt is forgalmazunk. Emellett természetesen a vásárló igényeit is maximálisan kielégítjük, beszerezzük amit kíván. Meg szeretném említeni, hogy a tápok, koncentrátumok új csomagolása nagyon tetszik a vevõknek, ill. nekünk is. Sokkal szebb, egységesebb, ill. ami szintén elengedhetetlen, jobban kezelhetõ, nem csúszik annyira, és késõbb is jól felhasználható (ismeri a falusi embert).

Bábolna: Hol szerzi be a bábolnai takarmányokat?

Petrovicz Pál: Mi Kelemen Frigyeshez, a koroncói márkaképviselõhöz tartozunk. Jó a kapcsolatunk, néhány nap alatt itt van a friss áru, helybe szállítja nekünk. Nagyon fontos, hogy ne lejárt minõségû takarmányt kapjunk!

Bábolna: Mondjon néhány szót a családi vállalkozásáról?

Petrovicz Pál: A gazdálkodást 1997-ben kezdtük, jelenleg 1000-1500 db állattal foglalkozunk, amelynek fele Hampshire, fele pedig Shaver Farm fajtájú. Egy szezon alatt körülbelül 80-100 mázsa gyógyszeres Extra Brojler Indító takarmányt etetünk fel. Régebben Gazda Brojler Indítót használtunk, de mióta piacra került az Extra, csak ezt vásároljuk. 4 hétre adjuk le a csibéket, fajlagos takarmányfelhasználás kevesebb, mint 2,0 kg/kg. Nagyon fontos, hogy a takarmányt nem hígitjuk, aminek meg is van az eredménye. A környéken mindenki tudja, hogy Petroviczéktól csak minõségi árut kap, és ebben a bábolnai takarmánynak kiemelkedõ szerepe van.

Bábolna: Próbálkozott ezalatt az 5 év alatt más cég takarmányaival is?

Petrovicz Pál: Hát amikor „nem futott olyan jól a szekér”, mi is kipróbáltuk az olcsóbb árfekvésû takarmányokat, saját felhasználásra, ill. forgalmazásra is, de rossz lóra tettünk. A csirkék nem nõttek olyan intenzitással, fáradékonyabbak voltak, az általános állapotuk is rosszabb volt. Most már tudom, hogy hiba volt váltani, a bábolnai takarmányban eddig még nem csalódtunk.

Bábolna: Milyen az állomány egészségi állapota?

Petrovicz Pál: Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de abszolút semmilyen gond nincs, pedig az állatorvos havonta jön ellenõrizni.

Bábolna: Részt vesznek a március 1. és augusztus 15. között tartó brojler táp akcióban?

Petrovicz Pál: Már várjuk az új akciót, hiszen eddig is érdekesek voltak a bábolnai kezdeményezések. A Pont Bábolna akcióban az volt a jó, hogy egybõl megkapta az ember az összegyûjtött pontjaiért az ajándékot. A mostani akciónak mi a lényege?

Bábolna: A „Szárnyaljon Velünk!” szlogennel induló nyereményjátékban az akciós brojler tápok csomagolásából 200 pont értékben kell beküldeni a címünkre. A résztvevõk között fõdíjként egy 2 fõs egyiptomi repülõs utat sorsolunk ki. Sok ajándék vár még gazdára, többek közt utazási utalványok, mûszaki utalványok, ill. bábolnai takarmány utalványok több százezer forint értékben.

Petrovicz Pál: Ez nagyon csábító, remélem lesz egy kis szerencsénk, és mi utazunk Egyiptomba.

Bábolna: Egy utolsó kérdés, mik a tervei a jövõben?

Petrovicz Pál: Eddig is kis lépésekkel, önerõbõl jutottunk egyrõl a kettõre, így lesz ez a továbbiakban is. Terveink között szerepel egy nagyobb istálló a tojótyúkok részére, de ez is, mint minden pénz kérdés.

Bábolna: Petrovicz úr köszönjük, hogy rendelkezésünkre állt, a további munkához sok sikert kívánunk!

A cikk végére kerüljön be a logonk és a cégadatok:

Bábolna Takarmányipar Kft.
2942 Nagyigmánd, Pf.: 16
Tel./Fax: 34/356-623, 34/356-605
e-mail: [email protected]
www.babolnatakarmany.hu