MENÜ

Aloe Vera - az emberek és állatok egészsége érdekében

Oldalszám:
2013.02.19.
Bizonyára már sokan hallottak az Aloe Vera gyógynövényrõl, de annak pozitív hatásairól és felhasználási lehetõségeirõl már kevesebben.
Legnagyobb termõhelye az Amerikai Egyesült Államok, Mexikó, Texas, Dominikai Köztársaság. A növény, bár kaktuszra emlékeztet, mégis a liliomfélék családjába tartozik. 80-100 cm-esre nõ meg, négy év alatt fejlõdik ki teljesen. Hazánkban is fellelhetõ, de az éghajlat miatt fejletlen marad, így nem tartalmazza azokat az anyagokat, amiket az eredeti. Vigyázzunk is, hiszen az aloénak nagyon sok faja van, ebbõl négy nem ártalmas az egészségre, ezek közül pedig a Barbadensis Miller az, amelyik kifejezetten gyógyító hatásáról ismert.

Hosszú ideig csak azok a szerencsés emberek használhatták, akik a termõhely közelében éltek, hiszen a vastag, húsos levél letörését követõ 8 órán belül elveszíti gyógyerejét. Hasonlóan a félbevágott almához, megbarnul, használhatatlanná válik. 1978-ban sikerült tíz év kutatómunka eredményeként stabilizálni az értékes gélanyagot, amit szigorú titokként õriznek. Ennek köszönhetõen a világ sok országába eljuthat bárkihez.

Már õsidõk óta ismerték és használták az emberek. Magyarországra csak 1997-ben jutott el, de ez a rövid idõ alatt óriási népszerûségre tettek szert az Aloe Vera géljébõl készült termékek.

Ugye mindnyájan tudjuk, hogy az utóbbi 30-40 év alatt annyira megszennyeztük a környezetünket és ezzel együtt az élõvilágunkat, ezalatt értem az emberi, állati és növényi szervezeteket, hogy valamit haladéktalanul tennünk kell. Soha nem látott iramban nõ a szív- és érrendszeri, a daganatos, az allergiás és még számos megbetegedésben szenvedõk száma.

egyre több az olyan probléma, amivel régen nem is találkoztak. A növényeinkkel sincs minden rendben, hiszen gyümölcsöseink, zöldségeskertjeink sem az igaziak már, túl sok erõfeszítés árán tudjuk csak megtermelni a szükségleteket.

A különféle ételszínezékek, adalékanyagok, állagjavítók jelen vannak a mindennapi élelmiszereinkben, nem tudjuk kikerülni õket. A szintetikus gyógyszerekre is szükség van, bár köztudott a sok-sok káros mellékhatás. A levegõ szennyezettségérõl is egyre többet hallhatunk. Ezek az anyagok külön-külön is ártalmasak, együttvéve pedig kifejezetten veszélyesek. A legyengült szervezet védtelenné válik a betegségekkel szemben. Gondoljunk csak az allergiára. Régen is volt virágpor, mégsem volt ennyi pollenallergiás ember. Nem a virággal van a baj, hanem az immunrendszerünkkel.

Mit tehetünk hát? Éljünk a lehetõséggel, amit az Aloe Vera nyújt nekünk. Segítségével kitakaríthatjuk a bélrendszerünket, nagyobb felszívódási felületet biztosítva a tápanyagoknak, vitamin- és ásványi anyagoknak. A szükséges gyógyszerek hatásfokát ezzel javíthatjuk, sõt a mennyiségüket csökkenthetjük, természetesen az orvossal együttmûködve.

Hazánkban már több mint kétezer orvos ismeri, elismeri és használja mindennapi munkájában az Aloe Vera termékeit. Ugye nem mindegy, hogy egy súlyos cukorbetegség esetén 20 százalékkal kevesebb inzulint kell beadni naponta? Vagy a régóta fennálló gyomorsav-túltengés elmúlik a görcsökkel együtt és nincs már szükség a savlekötõk szedésére. Enyhíti a visszeres lábak fájdalmait, felgyorsítja a sebek gyógyulását, gomba-, baktérium- és csíraölõ hatásának köszönhetõen rendkívül széles a felhasználhatóság skálája.

Nem az Aloe Vera a csodanövény, hanem az emberi szervezet a csodálatos. Ne szalasszuk el ezt a természet adta lehetõséget. Használjuk ezeket a termékeket. Adjunk esélyt a szervezetünknek arra, hogy úgy mûködhessen, ahogy kell.Az állatgyógyászatban is egyre jobban elterjed, ezzel kizárható a placebóhatás, hiszen a beteg állatnak nem tudjuk megmagyarázni, hogy a termék mûködni fog, mégis látványos a gyógyulás. Mivel vérzés-, fájdalom- és gyulladáscsökkentõ is egyben, gyors segítség pl. a kutya sérült füle, vagy a cica mélyen felhasadt talpa esetén is. És sorolhatnám a tapasztalatokat, de inkább törekedjünk arra, hogy minél többen használjuk az egészségünk érdekében.

Tegyünk ennyit magunkért, a gyermekeinkért, állatainkért.Az ismertetõt összeállította és a készítményekkel kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszol:Szabadosné Mikus Emese

06-20-94-76-777