MENÜ

Ne termeljen repcét...

Oldalszám:
2013.02.19.
...az, aki már a tervezés idõszakában úgy gondolja, hogy „majd lesz belõle valami”! A gazdaságos repcetermesztés feltétele a magas színvonalú, elõre megtervezett termesztéstechnológia, okszerû, jól irányított növényvédelemmel.
A szigorú technológia betartásával – és tegyük hozzá: egy kis szerencsével – a repce hálás nõvénnyé válik, nem csak a magas termésével, de talajra gyakorolt kedvezõ hatásával is (a gabona legjobb elõveteménye!).Az alábbiakban néhány a repce tápanyagellátásában és növényvédelmében használható termékre szeretném felhívni a figyelmet. Okszerû használatukkal a jövedelmezõ 3-4 tonnás termés a cél, melynek elérésére a tõlünk telhetõ legtöbbet megtettük.A termék nevehatóanyagafelhasználása
CLIOPHAR 300 SL klopiralid Posztemergens gyomirtás évelõ (pl. acat) és magról­kelõ kétszikû gyomok ellen.
TARGA SUPER quizalofop-p-etil Posztemergens gyomirtás magrólkelõ és évelõ egyszikû gyomok ellen (pl. gabona árvakelés).
NAPROGUARD napropamid Vetés elõtt bedolgozva, vagy vetés után, kelés elõtt használható gyomirtó szer magrólkelõ egy- és kétszikû gyomok ellen.
ALPHAGUARD 10 EC alfametrin Rovarölõ szer szárormányos, becõormányos, fénybogár ellen.
POLYBÓR 140 bór Bór levéltrágyázásra koratavasztól a virágzás végéig.
ATONIK nitroguajakol és nitrofenolok Kondícionáló és termésnövelõ. Felhasználható tél végén, illetve a szárbaindulás és a virágzás vége között.
TENZOL etoxilált zsíramin Speciális adalékanyag a növényvédõ szerek hatékonyságának növelésére. Hatékonyabb deszikká­lásra.