MENÜ

STORM "védelem a patkányok és egerek ellen"

Oldalszám:
2013.02.19.
Közismert, hogy a patkányok - a mellett hogy a betárolt terményt, takarmányt közvetlen és közvetve is károsítják - számos betegséget terjesztenek (pl. leptospirózis, száj és körömfájás, szalmonella stb.). A mezõgazdasági berendezésekben keletkezett tûzesetek nagy részében - a rövidzárlat okozta tûz - szintén a patkányokra vezethetõ vissza.
Nem kérdés tehát, hogy a patkányokat irtani kell. A kérdés az, hogy mivel és hogyan?A STORM® egyedi hatóanyaga és formulációja, valamint technológiája lehetõvé teszi, hogy még erõs fertõzés mellett is 3-4 hét alatt rágcsáló mentessé tegyük a területet.A STORM® hatóanyaga un. II. generációs, ami azt jelenti, hogy a rágcsálónak elegendõ egyszer enni belõle a pusztuláshoz. A napi tápanyagfelvétel 5-10%-ának megfelelõ STORM (1,3-2,5 gramm) már elpusztítja a patkányt.Speciális (csalogató) ízanyagot tartalmaz, ezért bõ tápanyagforrás mellett is a STORM®-ot választják a rágcsálók.Formulációja keserû ízanyagot tartalmaz, így a háziállatok nagy része és az ember nem tudja lenyelni.Kék színû, ami jól felismerhetõ, a madarakra riasztó hatású.A viaszos block (granulátum) formuláció - kb. 4 gramm/db - rendkívüli módon megkönnyíti a kezelését, kimérését.Az ún. „Pulzáló Irtási Program” könnyen alkalmazható.1, Csapdánként 8-10 darab csalétket („block”) kell kihelyezni 2, 7-10 nap múlva a hiányzó csalétket pótolni kell

3, Újabb 7-10 nap mulya a csapdákat újból fel kell tölteni

4, Általában 3-4 kezelés elegendõ a teljes mentesség eléréséhez.A módszer elõnye, hogy nem kell a csapdákat naponta - két naponta ellenõrizni és feltölteni. Könnyû a STORM® kimérése-kezelése, költsége pedig patkányonként csak 2-3 Ft.