MENÜ

CLAAS HUNGARIA KFT.

Oldalszám: 62
2014.07.04.

A CLAAS Hungária Kft. Kelet-Magyarországon egy erõs gazdasági tényezõ

A CLAAS további modern mezõgazdasági termelést nyit megA törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft - a nemzetközi mezõgazdasági gépgyártó CLAAS cég 100 %-os tulajdonú leányvállalata - ezen a napon egy újabb, modern mezõgazdasági termelést nyit meg. A CLAAS Hungária Kft-nél most egy 6.000 m2-es nagy szerelõcsarnokot helyeznek üzembe, ahol kombájnokhoz vágóasztalokat, fûkaszákat és körbálázóhoz bálacsomagolókat gyártanak.A gyárat 1997. június 1-én vásárolta meg a CLAAS a Szolnoki Mezõgép Rt-tõl. A törökszentmiklósi egység már korábban is kapcsolatban állt a CLAAS céggel különbözõ mezõgazdasági komponensek gyártása révén.Hubertus Köhne, a CLAAS Hungária Kft. ügyvezetõje a következõképpen írja le azt az idõt, amikor a Claas megvásárolta a gyárat. „1997. június 1-én 334 dolgozót és kb. 70.000 m2 területet vett át a CLAAS. A termelés elsõsorban forgódobos fûkasza gyártásra épült.”A CLAAS Hungária Kft forgalmát 2003-ra megötszörözte, kb. mintegy 44 Mio Euró (kb. 11 milliárd Ft) forgalmat ért el. A cég ma is egy egyértelmûen pozitív eredménnyel járul hozzá a CLAAS csoport bevételéhez.Több mint 4.000 vágóasztalt gyártott a cég2003-ban a leányvállalat több mint 4.000 vágóasztalt gyártott. 1999 õsze óta itt gyártják az összes forgódobos fûkasza típust, és 2000 szeptemberében itt vezettek be elõször egy olyan terméket, amely közvetlenül a konstrukció osztályról került ki. Ez a termék az Uniwrap bálacsomagoló. A bálacsomagoló szalma és siló körbálát készít, és egyúttal be is fóliázza.

Az elmúlt 6 évben a CLAAS Hungária Kft a CLAAS csoporton belül hatalmasat ugrott elõre. A régi kazánház kéménye, mint az elmúlt idõk szimbóluma lebontásra került. A dolgozók világos épületekben, modern és világos munkahelyeken, környezetbarát termelési eljárással dolgoznak.A mai napig 16 millió Euró beruházásMinden évben a CLAAS Hungária Kft jelentõs összegeket fordít új épületek építésére, modern gyártóberendezések beszerzésére. A beruházásokra fordított összeg eléri a 16 millió Eurót. Felújításra került többek között az energiaellátó központ, új lézergépeket, CNC-élhajlítókat és hegesztõ felszereléseket vásárolt a gyár. Az egyik legjelentõsebb beruházás egy 4.000 m2-es csarnok építése volt, ahová egy szupermodern festõberendezés került. Továbbá felújításra került a régi csarnok, és új tetõt is kapott.A gyárat szisztematikusan készítették fel további termékek, úgymint a LEXION kombájnhoz gyártott vágóasztal és a forgódobos fûkasza komplett átvételére. A vágóasztal szerelés bevezetése terjedelmes folyamat volt, amely a minõség és a kiszállítás magas szintû stabilitását igényelte. 2004. áprilisa óta a szerelõsoroknak még nagyobb rugalmassággal kell rendelkezniük, annak érdekében, hogy a különbözõ típusú vágóasztalokat - a vevõi igények szerint - szûkös határidõn belül gyártani tudják.

A Claas Hungária Kft. perspektívája pozitív képet mutat. Minden feltétel adott, hogy megfeleljünk a globális piac egyre nagyobb elvárásainak.