MENÜ

Új koncepció a gabonaszárítók telepítésében

Oldalszám: 8
2014.10.09.

Kibővített UNIVERSAL gabonaszárító család

2002-ben a Pannonagri KFT. megjelent a magyar piacon a STELA UNIVERSAL 25 típusú, azonnal üzembe állítható gabonaszárító géppel. Az ötlet sikeresnek bizonyult. Nyolc működő üzem tapasztalata alapján a gép megfelel a gazdák igényeinek, elvárásainak, és a piaci versenyben is megállja a helyét mind árával, mind kiválló paramétereivel.

Ezen a sikeren felbuzdulva a gyártó STELA cég megkonstruálta az UNIVERSAL 18, valamint az UNIVERSAL 35 típusokat, amelyek piacra kerülésével immár óránként 6 tonna , 10 tonna és 20 tonna teljesítmény kategóriában is ajánlhatunk gyorsan üzembe állítható gépeket. Ezzel a gépcsaláddal a szárítótelepítésben egy új, rugalmas koncepció valósítható meg.Minden termelő és kereskedő közös problémája: hogyan lehet szárítási szezonra egy működőképes szárítótelepet létrehozni, amikor késik a finanszírozási lehetőség, nincs építési engedély, és a gazda kintlevőségekkel küszködik. Sokszor csak szeptemberben van elég pénz ahhoz, hogy megkezdődhessen a szárító építése. Erre a problémára kínál megoldást a Pannonagri KFT. a STELA UNIVERSAL termékcsaláddal.A két kisebb géptípus, az UNIVERSAL 12, amelynek teljesítménye 6 t/h, valamint az UNIVERSAL 25, amelynek teljesítménye 10 t/h ( kukoricában, 25%-ról 15%-ra ) szállítókerettel vontatható a telepítés helyszínére és hidraulikus úton azonnal üzemi helyzetbe állítható, majd az elektromos és mechanikai csatlakoztatások után üzembe helyezhető.Az UNIVERSAL 35-ös, amelynek teljesítménye 20 t/h méretei miatt már nem szállítható szállítókereten. Ezt a gépet négy előszerelt egységben kamionon szállítjuk a helyszínre, ahol egy hét alatt összeállítható, majd a fent leírt módon üzembe helyezhető.A gépcsalád tulajdonságai, teljesítménye figyelmet érdemelnek:

Az UNIVERSAL gépcsalád bármelyik típusa alkalmas kíméletes és intenzív üzemmódokra bármely terményfajta szárításánál ( repce, búza, napraforgó, kukorica, stb. ). Kifejlesztése során a gyártó törekedett arra, hogy a gépek tulajdonságai kompromisszumok nélkül megegyezzenek az általa nagy darabszámban gyártott különféle stabil szárítók tulajdonságaival.Ugyancsak törekvése volt a kompakt kivitel, melynek lényege az, hogy a gépek összeszerelése nem a helyszínen, hanem mûhelyben történik és példátlanul rövid idõ alatt bármely helyszínre adaptálhatóak, ebben különböznek a többi szárítótípustól.Gyorsan beépíthetõek bármely technológiába, illetve kiszerelésük is rövid idõ alatt és gazdaságosan megoldható.Tekintettel kompakt kivitelükre és átszállíthatóságukra, ezek a gépek újra eladási értékkel is rendelkeznek. Amennyiben a gazda szeretné szárítóját egy nagyobb teljesítményû gépre cserélni, ez a jövõben már nem lehetetlen, a Pannonagri KFT. közremûködésével gyorsan és gazdaságosan megoldható.A szárítógépek alumínium lemezbõl készülnek, szívott rendszerûek, felszerelhetõk axiál vagy radiál ventilátorral és extra porleválasztóval. Por-és zajkibocsátása az EU követelményeket kielégítik. Felszerelhetõk folyamatos szabályzású szõnyegégõvel vagy indirekt kazánnal és blokkégõvel. A nedvességszabályozás lehetséges maghõmérséklet mérés alapján FRA-420 automatikával vagy napjaink legkorszerûbb nedvességszabályozójával, a hullámterjedés elven mûködõ FRA-450 online mûködésû automatikával. Fajlagos vízelpárologtató képességük igazolhatóan 850 kcal/kg víz.Társaságunk szárítócsere programot hirdetett meg, amelynek lényege, hogy készek vagyunk megvásárolni bármilyen típusú régi szárítót, amelyeket a partner igénye szerint 6 t/h, 10 t/h vagy 20 t/h teljesítményû UNIVERSAL gépekre cserélünk ki.Várjuk azoknak az üzemeknek a jelentkezését, akik gyorsan és gazdaságosan kívánják korszerûsíteni szárítókapacitásukat.