MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2003/5 > Pr FITOSEPT Biomark Agro GOEMAR

A BIOMARK AGRO kertészeti ajánlatából. A FITOSEPT már bizonyított

A tapasztalt kertészek nagyon jól tudják, mennyire sok gondot okoznak a csepegtető rendszert nagyobbrészt eltömítő, és a tápoldat tartály falán lerakódó különböző algák (zöld alga, fonalas alga). A növényünk számára optimális környezetet biztosítva a termesztő-berendezésekben, a vírusos, baktériumos, és gombás fertőzéseknek is nagyobb teret nyitunk. Fontos, hogy minél nagyobb higiéniát biztosítsunk a termesztésben.

Szakfolyóirat > 2003/5 > Pr búza levéltrágyázás levél

A búza levéltrágyázásának fontossága

A tavasz csapadékban nagyon szegény volt. A fejtrágyaként kijuttatott szilárd nitrogén műtrágyák csak igen kis mértékben hasznosultak, mert nem volt csapadék, hogy segítse az oldódást és a gyökérzónába történő bejutást. A száraz talajon a szilárd nitrogén nagy része gáznemûvé válik és elillan a levegõbe. Természetesen nem csak a nitrogént nem tudják felvenni a növények, hanem az egyéb tápanyagokat sem.

Szakfolyóirat > 2003/5 > Pr Gyomirtó gyomok egyszikű

Agil 100 EC hasznos segítőtárs az egyszikű gyomok irtásában

A kertekben, szőlő és gyümölcs területeken a legkülönbözőbb egyszikű gyomnövények jelennek meg. Hétköznapi néven ezeket a gyomokat fűféle gyomnövényeknek is szokták nevezni. Ez a népi elnevezés a levélzetüknek az alakjából, biológiai szerkezetük felépítéséből ered. Ha botanikai szempontból elemezzük ezeket a gyomokat, 10-15 fajt tudunk elkülöníteni. Ezek közül ismertebb a Tarackbúza, Csillagpázsit, Kakaslábfű, Rozsnok, Muhar-félék.

Szakfolyóirat > 2003/5 > Pr Gabonaszárító LAW szárítók

Egyedülállóan kíméletes LAW gabonaszárítók nagyüzemek és farmok részére egyaránt !

Európa legnagyobb gabonatermelő országa Franciaország, ahol természetesen az LAW gyár megalapítása, közel 60 év óta igen nagy népszerűségnek örvendenek az LAW gabonaszárítók. A gyárból, a világ minden tájára kerülnek LAW szárítók 1,5 t/ó kapacitástól akár 100 tonna/óra kapacitáshatárig, s kíméletes üzemük miatt vásárlói a világ legnagyobb gabona felvásárló-kereskedő cége a Cargil is.

Szakfolyóirat > 2003/5 > Pr salmonella Hat-Agro Kft. IKB-szabvány

Salmonella mentesítés A Hat-Agro Kft. Salmonella-mentesítési programja

A Salmonella-fertőzések megelőzése, elkerülése és leküzdése csak úgy lehetséges, ha tisztában vagyunk a szalmonellózis néhány alapvető sajátosságával, a megelőzés lehetőségeivel és módszereivel. Nagyon lényeges, hogy ezek állati eredetű fertőzések, ezért a Salmonella baktériumok környezetünkben szinte mindenütt megtalálhatók.