MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2003/7 > Pr STELA Szárító Pannonagri Kft.

"BÉRELJEN SZÁRÍTÓTELEPET A PANNONAGRI KFT-TÕL"
STELA UNIVERSAL SZÁRÍTÓK BÉRBEN !?

Bizony nem egyszerű a helyzete azoknak a magyar gazdálkodóknak, akik nem rendelkeznek saját tulajdonú vagy közösen (pl.: géptársulásban) üzemelő gabonaszárító berendezéssel és tároló kapacitással, hiszen valljuk be, néha megalázó feltételekkel „lábon” kénytelenek eladni terményeiket, vagy évről évre - a termelés volumenétől függően - több millió Ft-ot, esetenként 10 milliós nagyságrendet meghaladó összeget fizetnek ki segítőkész szárító tulajdonos szomszédjaiknak terményeik bértisztításáért, bérszárításáért és esetleges bértárolásáért.

Szakfolyóirat > 2003/7 > Pr Gép Agritechnika innováció

A jövő piacvezető innovációi

A csúcstechnika alkalmazása az agrárium fejlődésének is egyik meghatározó tényezője, így mindenképpen indokolt az ilyen jellegű monstre találkozók nagyszabású menedzselése. Kiemelkedő jelentőségűnek számít ezek sorában a Hannoverben kétévenlént megrendezett Agritechnika szakkiállítás. A fõszervezõ DLG (Német Mezõgazdasági Társaság) a közelmúltban nemzetközi sajtótájékoztató keretében hívta fel a média figyelmét az eseményre. Sokoldalú programján tizenhárom ország képviseletében közel negyven újságíró vett részt.

Szakfolyóirat > 2003/7 > Pr sertés istálló tenyésztés

A SEGHERSgenetics tenyésztésének bemutatása

A SEGHERSgenetics (korábban SEGHERShybrid) tenyésztése Belgiumban kezdődött a múlt század hatvanas éveiben. A családi vállalkozásként indult cég hamar az egész világra kiterjedő tenyésztési hálózatot hozott létre, s napjainkban már több mint 30 országgal van rendszeres kereskedelmi kapcsolata. 2002-ben néhány nagyon fontos stratégiai, együttműködési megállapodást kötött. Az év elején az USA egyik legnagyobb sertéstenyésztő vállalkozásával a Newsham-mel, majd az év őszén Anglia egyik piacvezető sertéstenyésztő vállalkozásával a Rattlerow-val alakított ki szoros kapcsolatot a vállalat.

Szakfolyóirat > 2003/7 > Pr sertés malac táp

Gyakorlati tapasztalatok az új malactápjainkkal

Az év tavaszán, a sertéses szimpóziumon bemutatott termékeink a gyakorlatban is beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Az új termékek, és a korábbi gyakorlattól eltérő koncepció szinte minden telepen tovább javította a Milky sorral elért kiváló eredményeket. Az angol SCA Provimi társvállalat tapasztalata és útmutatásai alapján és magyarországi tapasztalataink segítségével kialakított termékek és az új gondolkodásmód a hazai piacon is nagy sikereket ért el. Ez csak azoknak okoz meglepetést, akik nem tudják, hogy a kizárólag malactáp-gyártással foglalkozó cég évek óta a világ malactáp-előállítóinak élvonalába tartozik.

Szakfolyóirat > 2003/7 > Pr Beruházás Mezőgazdaság Valtra

Jubileum, családias hangulatban

Hagyománnyá vált a Csongrádi Agrotechnika életében, hogy a világhírű finn VALTRA család tagjai minden esztendőben közös rendezvényen találkoznak egymással, miként ez történt május utolsó munkanapján is, ezúttal Bük-fürdő konferenciaközpontjában. Tudósításunkból megtudhatják olvasóink, hogy az összejövetel rangját kettős ünnep tette emlékezetessé.