MENÜ

Korszerû AGIP kenõanyagok a modern mezõgazdasági gépeknek

Oldalszám: 29
2014.07.15.

Az Agip kenõanyagai már több évtizede elismertek Magyarországon. Az Agip termékek már a kezdetektõl fogva egyaránt kiszolgálták a legkorszerûbb, csúcsminõséget kívánó és a korosabb géppark igényeit is. Ez a hosszantartó törekvés oda vezetett, hogy ma az Agip a magyarországi kenõanyag piac második legnagyobb forgalmú márkája. A haszongépjármû motorolajok vonatkozásában az Agip SIGMA termékcsalád vált meghatározóvá, amely az igényeket minden tekintetben lefedi és egyaránt kedvezõ áron kínálja a csúcsszínvonalú és hagyományos termékeket is.

A közelmúltban átformulázott AGIP SIGMA TFE SAE 10W-40 ACEA E5/E3, API CH-4 szintetikus motorolajjal tovább erõsödött a Agip SIGMA motorolaj-termékcsalád. Ez az új generációjú termék a legkorszerûbb, szintetikus technológiájú formulázást és új adalékcsomagot kapott. Ez kiváló élettartamot (hosszú, általában már 500 üzemórás csereperiódust), extra kopásvédelmet, nagy motortisztaságot és jelentõsen csökkentett olajfogyasztást jelent a felhasználók számára. Emellett, az AGIP SIGMA TRUCK SAE 15W-40 (szintén ACEA E5/E3, API CH-4) is ezt a magasan fejlett, ún. SHPD kategóriát szolgálja ki. Ez egy kiváló minõségû, ásványi alapú termék, amely rövidesen a korszerû nehézdízel jármûpark általános motorolajává válhat a mezõgazdaságban is.

A legkorszerûbb, ACEA E4 motorolaj követelményszintû (pl. Mercedes-Benz) motorok is extra hosszú karbantartási ciklussal mûködnek. A maratoni – itt is jellemzõen 500 üzemórás - olajcsere periódushoz a hosszú élettartamú, kiváló lerakódás- és kopásgátló hatású (ún. UHPD szintû) motorolaj, az ugyancsak szintetikus technológiájú AGIP SIGMA ULTRA TFE SAE 10W-40 ajánlott.

Az AGIP SIGMA TURBO SAE 15W-40 az ezeket megelõzõ generációjú, még mindig korszerûnek számító motorpark kenõanyaga, amíg a hazai, nagyteljesítményû, nem új mezõgazdasági dízelpark túlnyomó részének – traktorok, erõgépek és más, nagyteljesítményû turbódízel motoros gépek – az elõzõ termeken túl továbbra is az AGIP SIGMA TURBO H SAE 15W-40 a leggazdaságosabb választás.

Hasonlóan a teljes választékot kínáló AGIP SIGMA motorolaj családhoz, az AGIP palettáján a legkülönfélébb hajtómûvekbe használható, ugyancsak teljes lefedettséget adó AGIP ROTRA HAJTÓMÛOLAJOK közül lehet választani. A korszerû erõgép-erõátviteli olajok (UTTO) fõként a nedves fékkel szerelt, kombinált hajtómûvek miatt terjedtek el, amellett, hogy egységesen használhatóak szinte valamennyi mechanikus és hidraulikus erõátvitelhez is. Használatukkal jelentõsen egyszerûsödik a kenésgazdálkodás, egyszerûbb a megrendelés és a beszerzés, megszûnik a félretöltés veszélye, amivel esetenként jelentõs károkat lehet megelõzni. Az Agip választékában több ilyen is található, valamennyi alkalmazható nedves fékes és igény esetén önzáró kiegyenlítõmûvekbe is, kiválasztásukhoz elsõsorban a gépgyártói ajánlásokat kell figyelembe venni, az igényeket az AGIP ROTRA JD/F és az AGIP ROTRA MULTI THT szinte teljes közûen lefedi.

Természetesen az Agip kenõzsír választéka is széles, az általános, többcélú gördülõcsapágyzsír – AGIP GR MU EP sorozat - mellett kiemelhetõ az AGIP AUTOL TOP 2000 extrém tapadású, víz- és kemikáliás- (vegyszeres-) vízálló, szupertartós, korrózióvédõ szintetikus zsír, valamint a korszerû erõgépek központi zsírzójába ajánlott AGIP AUTOL FLIESSFETT ZSA termék.