MENÜ

Az Alltech-Fermin fermentációs üzeme - két év után már teljes kapacitással mûködik

Oldalszám: 65
2014.06.16.

A 2002-es akvizíció több mint 250 ember számára biztosít munkahelyet Európa egyik legnagyobb élesztõgyártó cégénél

2004. november 24. Zenta, Szerbia és Montenegró –
Az Alltech-Fermin, amely közel három évtizedes fermentációs tapasztalattal rendelkezõ szerbiai gyár, két év alatt elérte termelési kapacitásának maximumát, miután az Alltech Inc. 2002-ben felvásárolta a vállalat részvényeinek többségét. Az Alltech, amely egy nemzetközi állategészségügyi nagyvállalat – amely természetes megoldásokat biztosít a takarmányipar és az élelmiszeripar számára – az elkövetkezendõ években a jelenlegi 30 000 tonnás élesztõtej-termelést 50%-kal tervezi növelni folyamatos beruházásokkal.

„Sikerünk kulcsa az élesztõ!” – ismerte el Dr. Pearse Lyons, az Alltech Inc elnöke az Alltech Hungary Kft. Budapesten megrendezett video-sajtókonferenciáján, amelyen több mint 20 nemzetközi újságíró vett részt. Dr. Lyons Kentuckyból közvetített élõ beszédében a sajtó képviselõinek elmondta, hogy a vállalat elsõ levédett, állati takarmányozáshoz használt termékének, a Yea-Sacc®1026 23 évvel ezelõtti piacra dobásával az Alltech felismerte a kibontakozó fogyasztói keresletet, valamint azt, hogy mi az a terület, ami a tápláléklánc minden szintjén sikerrel jelenik meg.
Az Alltech Inc. az élelmiszer- és a takarmányipart érintõ problémák kutatássokkal történõ megválaszolásának elkötelezett híve. A vállalat jelentõs összegeket fektet a K+F ágazatba. A lokális termelés ugyancsak kulcsfontosságú tényezõ az Alltech számára. Világszerte, számos más Alltech-gyárral együtt 2002 májusában az Alltech Inc. egy fermentációs létesítmény többségi tulajdonosi részesedését vásárolta meg Szerbia és Montenegróban. A Zentán mûködõ Alltech-Fermin élesztõgyára mindössze 45 km-re van a magyar határtól, amely stratégiailag ideális ugródeszka a kibontakozó kelet-európai EU-s piacok megszerzéséhez.