MENÜ

Az elsõ állandó nyomású mezõgazdasági abroncs- A Michelin új fejlesztése

Oldalszám: 44
2014.06.16.

A Michelin az elsõ gyártó, aki 1 bar vagy annál kisebb állandó nyomással mûködõ gumiabroncsot tervezett, haladjon akár a szántóföldön, akár a közúton, bármekkora sebességgel.

Az abroncs neve Michelin XeoBib.

Az új termék fõként nagyüzemi gazdálkodók és mezõgazdasági szolgáltatást végzõ vállalatok számára készült, 80–200 lóerõs traktorokra.

 

A Michelin XeoBib megoldást nyújt a gazdák egyik legnagyobb gondjára: a gumiabroncs nyomásának változására a használati körülményektõl, a terheléstõl és a sebességtõl függõen, ill. attól, hogy a közúton vagy szántóföldön halad-e.

Manapság minden gazdálkodó úton haladva közelíti meg birtokát. De arra nincs lehetõségük, hogy a szántóföldön, a munka megkezdése elõtt megváltoztassák az abroncsok légnyomását. A szántóföldi munkához javasolt nyomás helyett inkább a közúton való használathoz megfelelõ „magas” nyomást választják.

Különleges kialakítása révén (Ultraflex technológia) a Michelin XeoBib megfelel a jelenkor két legfontosabb elvárásának:

• Talajtaposás csökkentése az alacsony nyomásnak köszönhetõen.

• Magas szintû biztonság és kényelem a közúton való közlekedés során.

Ez az új, szabadalmaztatott találmány a Michelin mérnökei által végzett átfogó munka eredménye, melynek során a fejlesztõknek számos technológiai nehézséget kellett leküzdeniük.

Az egyik legnagyobb kihívás az élettartam és a viselkedés megszokott színvonalának garantálása volt, a nyomás jelentõs csökkentése mellett. Az abroncs kiváló kopási ellenállását pedig a sík futókorona és a talajra nehezedõ nyomás egyenletes eloszlása által sikerült biztosítani.

A Michelin XeoBib a legutóbbi fejlesztés a Michelin innovációinak hosszú és kitûnõ sorában és tökéletes példája a Michelin fejlett kutatómunkájának.

A Michelin XeoBib méretválasztéka

480/60 R 28 600/60 R 28

600/60 R 38 710/60 R 38

520/60 R 28 600/60 R 30

650/60 R 38 710/60 R 42