MENÜ

HORSCH Pronto 6 AS - Egy vetõgép kétszeres használata

Oldalszám: 7
2014.06.16.

Az univerzális vetéstechnikát képviselõ Horsch Pronto AS gabonavetõ gép, kifinomult elve és felépítése révén nagy pontosságával és hektárteljesítményével a legjobb feltételeket teremthetjük meg az optimális hozam eléréséhez.

Hatékony elõmûvelõ eszközei révén a vetõágyat a változatos talajadottságok mellett is optimálisan készítik elõ. A kétsoros, könnyen vontatható ásóborona vagy tárcsás borona, mint mûvelõszköz már jól bevált a nehéz talajokon is. A szármaradványoktól függetlenül univerzálisan alkalmazható (egyenget, lazít, kever, aprít) akár szántás után, vagy lazítást követõen, közvetlenül tarlóban alkalmazva.
Kiváló munkaminõséget végez akár 12 km/h feletti sebességnél is, miközben a vetõsíkban kellõen tömörített finoman morzsolt talajréteget teremt.
A szerszámkeret mélységbeállítása hidraulikus úton történik. A beállítást gyorsan és precízen, az egyedi elvárásoknak megfelelõen végezhetjük el.
A gumikerekes tömörítõk minden csoroszlya elõtt sáv alakban tömörítik a talajt, így kiküszöbölik a talaj egyenetlenségeit, összenyomják, összetörik a nagyobb rögöket, hogy minden vetõcsoroszlyához optimális feltételeket teremtsenek.
A Pronto 6 AS vetõgép egy része a nagyméretû, 3 300 literes vetõmag tartály (SW vetõkocsi), amiben másféle anyagokat is tárolhatunk, mint például granulált mûtrágyát, vagy granulált rovarölõ szert. Az SW vetõkocsit (mint mûtrágyatartályt) összekapcsolva egy szemenkénti vetõgéppel (pl. kukorica vagy napraforgó) nagymértékben növelhetjük a vetési teljesítményt. A hagyományos kukoricavetõ gépek legnagyobb hátránya, hogy sokkal kisebb a mûtrágyatartályuk, így ezeket gyakrabban kell feltölteni. A Horsch vetõkocsit nagy befogadóképessége révén napjában csupán egyszer vagy kétszer szükséges feltölteni. A vetõkocsi kombinált használata más vetõgéppel azt eredményezi, hogy az év folyamán hosszabb ideig (és így hatékonyabban) használhatjuk ki, mint más hasonló vetõgépeket, így nagyobb hatékonyságot érhetünk el vele.
A vetéssel egy idõben történõ mûtrágya-kijuttatás (gyökér alatti mûtrágyázás) bizonyítottan pozitív hatással van a fiatal növény fejlõdésére, ami által a növekedés és a hozam is nagyobb lesz.

A Horsch univerzális munkagépek a hatékony és pontos talajmûvelés alapjai.
 A Raiffeisen Agrárház Kft., mint a gépek importõre kompetens
hálózatával várja az érdeklõdõket és viszonteladókat.

Információ és szaktanácsadás: Szász Zoltán
Telefon: 06-30/9020-471
E-mail: z.szasz@horsch .com