MENÜ

VITAMEX KFT

Oldalszám: 72
2014.06.16.

VITAMEX KFT 8000 Székesfehérvár, Távirda u. 2/a • Tel.: 22/504-550, fax: 22/504-552

Szaktanácsadóink:  Északnyugat Magyarország: Ballon Zsolt  30/352-4002
 Délnyugat Magyarország:  Bodolay László  30/631-5117
 Délkelet Magyarország:  Köteles László  30/326-0490
 Északkelet Magyarország: Nagy Tibor  30/902-9001
A sertéságazat nehéz napokat él át napjainkban is. Az átvételi árak emelkedése nem volt tartós, és a néhány hónapig tartó enyhe nyereség csak mérsékelni tudta az elszenvedett veszteségeket, de megszüntetni nem. A sertéslétszám tovább csökken, a takarmánygyártók pedig újult erõvel bombázzák a megmaradt termelõi kört. Ilyen körülmények közepette jogosan vetõdik fel a kérdés, vajon mivel tud egyik vagy másik takarmányos cég kitûnni a tömegbõl? Mi az, amivel többet vagy jobbat tud adni egy cég?

A Belga VITAMEX cég a SEGHERS csoport tagjaként a múltban komoly sikereket ért el a takarmányozás terén is, és mára bebizonyította, hogy egyedül, független cégként is megállja a helyét. A VITAMEX 1996 óta van jelen a magyar takarmánypiacon, és a köztudatba kiemelkedõ minõségû malactakarmányaival és alapanyagaival ívódott be. A cég életében a 2004-es év változást hozott. Az új vezetés és az új szakmai gárda a garancia arra, hogy a VITAMEX továbbra is a legjobb életmentõt, prestartereket, premixeket és alapanyagokat készíti és forgalmazza.
A BABITO nevû életmentõvel a malacok gyorsan megtanulnak enni, valamint javul a késõbbiekben felvett takarmányok hasznosulása, ezáltal magasabb választási súly és kiegyenlítettebb alom nevelhetõ.
A BIOSTART 5% egy prestarter-starter premix, amely tartalmazza mindazon alkotórészeket, amelyek szükségesek a biztonságos és hatékony malactakarmányozáshoz.
A prestarterek terén a VITAMEX két koncepcióban ötféle változatot ajánl a felhasználóinak (BABYSTART, BABYFOR, BABYCARE, BABYTOP), amelyek alkalmazásával maradéktalanul kiaknázható az állomány genetikai potenciálja. A VITAMEX termékpalettáján megtalálható egy „nyugat-európai” prestarter is (BABYPOPS), amely alacsonyabb fehérjetartalommal, magasabb napi takarmányfelvétellel, és a biztonság kulcsszóval tûnik ki a konkurencia termékei közül.
A VITAMEX premixeit magas beltartalom, és kiváló ár–érték arány jellemzi. A VITAMEX a 2004-es évben a premix árait 20–25%-kal csökkentette.
Az AROMABIOTIC nevû MFCA zsírsav segítségével jelentõsen csökkenthetõ a medikációk mennyisége a tápokban, a közeljövõben komoly szerep fog hárulni ezen alapanyagokra.
A VITAMEX forgalmaz saját savkeveréket (VITAROCID), toxinkötõt (MYCOZYM), enzimeket (VITAZYM), halliszthelyettesítõt (VITAPROTEIN), malac-, koca- és kankiegészítõket (VITALIFE, VITAPUNCH, VITABOAR), starterokat (VITASTART), koncentrátumokat és egyéb késztápokat.
A baromfi termékpalettánkon megtalálhatók a komplett premixek, a baromfi életmentõ takarmány (GALITO) és az AROMABIOTIC ivóvízbe adagolható változata, a GALOD’OR.