MENÜ

Tisztelt Olvasóink!

Oldalszám: 3
2014.06.25.

Az elmúlt hónapban rendezték meg a Budapest Vásárközpontban az idei év elsõ jelentõs agrárkiállítását az Agro+Mashexpo-t, ahol lapunk az elmúlt évek hagyományaihoz híven saját standdal képviselte magát. Nagy örömünkre szolgált, hogy nagyon sokan Önök közül megtisztelték lapunkat látogatásukkal, felkerestek bennünket a kiállítás ideje alatt, megosztották velünk gondjaikat, elmondták elképzeléseiket az elkövetkezõ idõkrõl, lehetõségeikrõl.

Kérem engedjék meg, hogy azon olvasóink számára akik nem lehettek jelen személyesen, néhány gondolatban felelevenítsük mi is történt a vásárban, milyen tapasztalatokat gyûjtöttünk az olvasóinkkal, partnereinkkel folytatott beszélgetések során.

A kiállítás egész ideje alatt látható volt, hogy sok mezõgazdasági termelõ nagyon komolyan veszi a felkészülés fontosságát az Európai Unióra. Tapasztalható volt ez abból is, hogy az „F” pavilonban felállított rendezvény színpadon megtartott elõadásokat mindig nagyszámú hallgatóság kísérte figyelemmel, megpróbálva így is minél több információt gyûjteni a lehetõségeikrõl. Sok beszélgetés tükrözte azt az akaratot, hogy a mezõgazdasági vállalkozók készek felvenni a versenyt a csatlakozás után a külföldi termelõkkel, de azzal is tisztában van mindenki, hogy csak saját erõvel erre nem lesznek képesek, mindenféle képen csak akkor tudnak versenyképessé válni, ha a mindenkori kormányzat hathatós partner lesz ebben a törekvésükben.

Saját eszközeinkkel mi is próbálunk segíteni elérni céljaikat, ezért ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket néhány olyan témakörre mellyel lapunk márciusi száma foglalkozik.

A növénytermesztés területén foglalkozunk olyan fontos témakörökkel, mint a növényi betegségek elleni védekezés lehetõségei, a vetõmagok fajtakiválasztásának fontossága, a tápanyag utánpótlás jelentõsége a minõségi termék elõállításában, a gépesítés lehetõségei. Az állattenyésztés körében szó esik a baromfi takarmányozás aktuális kérdéseirõl, és baromfi salmonellózis elleni védekezésrõl, a sertéstartás tartástechnológiai követelményeirõl és a sertések emésztõszervi betegségeirõl. Ezenkívül olvashatnak hasábjainkon Uniós információkat nyújtó cikkeket is.

Munkájukhoz sok sikert kívánok:

Pacz József

fõszerkesztõ