MENÜ

Korszerû anyagmozgatás – bõvített termékkínálat

Oldalszám: 79
2014.06.24.

A hazai mezõgazdasági gépforgalmazásban a magyar gyártó cégek sajnálatosan csak 10 %-os arányt képviselnek. Ennek okát érdemes lenne kutatni, de választott témánk nem ezt a szegmenset elemzi.

A mezõgazdaság nem létezik anyagmozgatás nélkül. Ebben az axiómában a szakemberek egyetértenek.

Jelentõs véleménykülönbség mutatkozik viszont a gépek-eszközök kiválasztása tekintetében. A teoritikusok különbözõ fajlagosok vizsgálatán keresztül jutnak el az optimális megoldásig, míg az empírikusok az általuk megismert tapasztalat alapján törekszenek a jó döntés meghozatalára.

Ismereteim alapján állíthatom, hogy csak a két módszer együttes alkalmazása célravezetõ.

Kezdjük a modern mezõgazdaság tapasztalataival. Nyugat-Európában minden harmadik traktor el van látva homlokrakodó géppel, Magyarországon minden tizedik sem.

A nyugateurópai országokban a mezõgazdasági technológiai folyamat biztonságaként akkor is igénybe veszik a traktorra szerelt rakodókat, ha egyébként rendelkeznek önjáró rakodógépekkel. Pazarlás ? Nem ! A bekövetkezõ kár meghaladhatja a jól kiválasztott rászerelt rakodógép árát, ha a legtökéletesebb gép alkalmazása során váratlan probléma keletkezik. Hiszen a rászerelt rakodógép nem igényel új traktort, csak jó hidraulika kört, tehát relatíve mindenki számára elérhetõ.

Az 1000 kg – 2500 kg mozgatható tömeg, 3,0 –4,5 m emelõmagasság, a széleskörû opcióválasztási lehetõség ismeretében minden üzemeltetõ megtalálja a számára leginkább megfelelõt.

Természetesen szûk területen alkalmazásukról le kell mondani, hiszen nem képesek a nullához közelítõ fordulási sugárra.

A gépekhez alapfelszereltségkénti párhuzamvezetõ biztosítja a munkaeszköz pozicionálását. Megemlíthetõ a Multicoupler és Fastoutil tömlõ gyorscsatlakozók és a dinamikus lökéshullámokat elnyelõ nitrogén párnás Actisoft.

Az anyagi erõforrás is befolyásolhatja a választást, mert az alapgép egységára 480.000 Ft – 1.550.000 Ft határok között mozog.

A nagydíjat nyert gép egy modulrendszerben készült rakodógép-család -„F” és „Prestige” család – legnagyobb és legkorszerûbb típusa.

Az empíriáról pedig a 100 év tapasztalat és 100.000 db mûködõ gép a jeles bizonyítvány.

A gyártó vevõorientáltsága az egyedi problémák gyors megoldásában is bizonyítást nyert, tehát a problémák ismeretében lehetséges a választ, a megoldást megkapni, a célnak legjobban megfelelõ típust kiválasztani.

A FERRO-FLEX Kft. minõségpolitikájának mottója:

MINÕSÉG – MEGBÍZHATÓSÁG – FERRO-FLEX