MENÜ

Pöttinger kaszákkal gyorsan és könnyen

Oldalszám: 27
2014.06.24.

A Raiffeisen Agrárház Kft. a Pöttinger termékek széles választékával áll az érdeklõdõk szolgálatában. A szálastakarmány betakarító gépek kínálatában, dobos és tárcsás kaszák, rendterítõk ill. rendképzõk, bálázók valamint felszedõkocsik szerepel.

A hatékonyság, a gazdaságosság és a tökéletes munkavégzés fontos szempont a gépberuházásoknál. Éppen ezért a Pöttinger gyár a gyakorlati tapasztalatokra építve folyamatosan fejleszt, hogy termékei megfeleljenek a holnap minõségi követelményeinek.

A Pöttinger NOVACAT szársértõs/szársértõ nélküli tárcsás kaszák gerendelyének fejlesztésekor a dobos kaszák technikáját vette példaképül. Az ideális takarmányáramlást az alacsony és áramvonalas építési mód, valamit a hegesztett, belsõ papucs nélküli kaszagerendely garantálja. Erre csavarozzák a késrögzítõ csapokat. Az ovális és laposabb kaszatárcsa tökéletes vágásképet ad, míg más kaszák a füvet sík területen elõre tolják. A takarmányfolyam a gerendely-felfüggesztés segítségével a külsõ terelõtárcsákra áramlik, ezáltal a takarmány nem tud elakadni. A Pöttinger kaszák az optimális súlyeloszlás és vonóerõ szempontjából már évek óta a legjobbak közé sorolhatók. A kaszákat kombinációban is lehet alkalmazni, front + hátsó kombináció, vagy tolt üzemben három kaszával egy kereten.

Kép: kaszatárcsa +Novacat hatékony és gazdaságos alternatíva a drága speciális gépekkel szemben 

„ETRA-DRY” pálcás vagy gumihengeres szársértõ

A trend töretlenül a szársértõs eljárás irányába mutat. Géptesztek igazolják az ilyen kaszák elõnyeit, amelyeknél a kaszálási veszteség csekélyebb, valamint az alacsonyabb munkaköltségek mellett a takarmány tápenergia-értékének 10%-os növekedése regisztrálható.

NOVADISC – oldalsó kaszák könnyen vonatatható tárcsás kaszák belsõ papucs nélkül. A kaszagerendely-meghajlás az elsõ kaszatárcsa mögött történik. Így megakadályozhatók a sok bosszúságot okozó eltömõdések. A gerendely külsõ széle mintegy 10 cm-rel hamarabb fekszik fel a talajon, így kíméli a gyepet. A gerendely kiemelése egy egyszeres mûködésû vezérlõegységgel történik, ehhez az emelõhidraulikát nem kell mûködtetni.

A Pöttingerrel sikeresebben

A Raiffeisen Agrárház Kft, mint a Pöttinger gépek importõre és forgalmazója szakképzett értékesítõ csapattal hathatós támogatást tud nyújtani a hazai gazdálkodóknak az eredményes gazdálkodáshoz. Egyedi igényeket és gazdasági adottságokat figyelembe véve segít a beruházások finanszírozásában – pl. terménnyel történõ fizetéssel, hitelkonstrukciók igénybevételével – valamint szívesen közremûködik pályázatok készítésében is.

Raiffeisen Agrárház Kft,  8000 Székesfehérvár, Takarodó út 2. Tel: 22/ 534-446

Ács Géza 30/4917-298, Bõhm Róbert 30/4917-293, Csala Zoltán 30/4917-297, Fraz Ipfelkofer 30/4917-310
Koch György 30/4917-292, Stéger Andor 30/4917-299, Szabó Tamás 30/2263-009