MENÜ

Stihl III. Országos Fakitermelô Verseny

Oldalszám: 24
2014.06.20.

Az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. versenykiírása alapján immár harmadik alkalommal került sor az Országos Fakitermelô Verseny megrendezésére.

A Budakeszi Vadaspark melletti Szilfa-tisztás ideális terepet biztosított a verseny lebonyolítására. A versenyre jelentkezôk az ország 267 STIHL szakkereskedôjéhez adhatták le nevezésüket. A kiírás feltétele alapján a négyfôs csapatok kizárólag STIHL motorfûrészekkel dolgozhattak. A kétfordulós megmérettetésen pályasorsolással, húsz versenybíró szigorú ellenôrzése mellett 40 csapat versenyzett a 4 méter hosszú, preparált rönkök gallyazásában, ékelésében, méteres darabokra fûrészelésében, kettéhasításában, és összerakásában.  Mindezt a megfelelô védôruha, -sisak, arc- és fülvédô, a motorfûrészt kezelô párosok vágásbiztos lábszárvédô használatával, amit az Andreas STIHL Kft. biztosított számukra.

A STIHL gépek kiváló minôsége garancia a megbízhatóságra – ezért tartalék motorfûrész használatát nem, de szervizelési lehetôséget és lánckenô olajat felajánlottak a versenyzôknek.

Profi motorfûrészhez szakavatott, megbízható kéz kell. Vezetôlemez-szerelésben is bizonyíthattak  a csapatok tagjai.

A verseny elsô öt helyezettje 500, 400, 300, 200, 100 ezer forint díjazásban részesült.

Az Andreas STIHL Kft. szakképzett munkatársait és a Pilisi Parkerdô Rt. Budapesti Erdészete közös munkáját is elismerés illeti.

A rendezvény érdekes, látványos programot biztosított az érdeklôdôknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A színvonalas, izgalmas verseny a céget igazolta:

STIHL a világon az elsô.