MENÜ

OMIKRON = minõség, megbízhatóság, kedvezõ ár

Oldalszám: 47
2014.06.18.

A fenti szlogen jegyében végzett több éves munka érezhetõen meghozta a várt eredményt az OMIKRON számára, mely újabb lendületet ad a cég további fejlõdésének. Mindez köszönhetõ a beért, kiforrott konstrukcióknak, a széles termékskálának, de mindenekelõtt az elégedett vásárlóknak.

A termékek keresettségére jellemzõ, hogy az elmúlt évek során, 2002. évben a sorközmûvelõ kultivátorok, illetve a  mûtrágyaszóróval szerelt kultivátorokból 120 db került eladásra, ez a szám 2003-ra elérte a 140 db-ot.


2004. évben a támogatás csökkenésével és a vásárlók drasztikus visszaesésével ebbõl a gépcsoportból 120 db került eladásra. Kultivátor fejlesztésénél további elõrelépésre került sor. Elkészült a 12-soros mûtrágyaszórós változat mely sikeresen vizsgázott a Szekszárdi Mezõgazdasági Rt.-ben, ahol 2 db gép végzi a sorközmûvelést mûtrágya-kijuttatással egy menetben. 2004. évben már megjelent a microgranulátum-szóróval szerelt sorközmûvelõ kultivátor is, mely nagy pontossággal megfelelõ mélységbe juttatja a vegyszert. Tárcsákat „V” elrendezésben könnyû, középnehéz, nehéz kivitelben, elmunkálóval szerelve is gyártunk. Ezek a gépek automata szintezõvel és mélységhatárolóval vannak ellátva. A szintezõ a munkagépet szállítási és munkahelyzetben is vízszintben tartja.


– Gyûrûshenger egyedi összecsukással, egy darab hidraulika munkahenger segítségével, illetve az erõgép elõre menetbe kapcsolásával összecsukja, hátramenetben szétnyitja. Gyûrûk 60 mm-es négyzetacél tengelyre vannak felfûzve, ST-491 csapággyal csapágyazva. A sorok billegõsre vannak kialakítva a betorkolás elkerülése végett.


– Középmélylazítók, mélylazítók nyírócsapos és rugóztatott késszárakkal elmunkálóval szerelt kivitelben, illetve a középmélylazítók mélymûtrágya-adagolóval (szõlõbe, gyümölcsösbe, egyéb ültetvényekbe) kerülnek forgalomba.


– Ásóboronák robosztus vázszerkezettel, automata szintezõvel, egy- és kétsoros törõhengerrel szerelve függesztett és vontatott kivitelben, hidraulikával, összecsukható változatban készülnek.


– Magágykészítõ kombinátorok függesztett és félig függesztett változatban, hidraulikával összecsukhatóan kerültek kialakításra. Az 1,1 m-es elemek lehetõvé teszik a tökéletes talajkövetést, mivel önállóan, egymástól függetlenül mozognak. A gép különbözõ elemekkel rendelhetõ (rugóskapával , fogassal és merevszárú, lúdtalp alakú szántóföldi kapaegységgel).


Természetesen a gyártás mellett a folyamatos fejlesztés is megy, melynek eredményeképpen a szántás nélküli elmunkálást végzõ gépegység szántóföldi nyúzópróbája kezdõdött el. Ennek a gépnek a felépítése lehetõvé teszi a 40 cm-es munkamélységet, mely ezáltal középmélylazításnak is megfelel, illetve a rugóztatott középmélylazító hidraulika munkahenger segítségével történõ feljebb állításával ez a mélység 20 cm-re állítható.
A fejlesztés mellett a fejlõdés is meghatározó, hiszen a társaságnak meg kell felelni az egyre sûrûsödõ kihívásoknak. Ez jelen pillanatban a festéstechnológiát érinti.


Befejezéséhez közeledik a 300 m2-es festõcsarnok, amely korszerû berendezéseivel (porszórás, illetve vizes bázisú festés) hosszú távra megoldja a minden igényt kielégítõ felületkezelést, és a környezetvédelmi elõírásoknak is megfelel.