MENÜ

10 éves a Pannonagri Kft. - a Stela gabonaszárítók magyarországi vezérképviselete

Oldalszám: 42
2014.06.16.

Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk társaságunkat. Fõ tevékenységi körünk gabonaszárító, tisztító-és tároló komplexumok kulcsrakész létrehozása.

Ezen tevékenységünket a következõ részfeladatok megvalósításával végezzük:

  • Marketing
  • Értékesítési tárgyalások, szerzõdéskötés
  • Mûszaki tervezés
  • Komplett dokumentációk elkészítése építési engedély beszerzéséhez és kivitelezéshez
  • A gabonaszárító telepek megvalósításához szükséges import részegységek beszerzése, amelyek a következõk:
  • STELA gabonaszárítók, Németországból
  • MAROT tisztítók, Franciaországból
  • SKANDIA elevátorok és láncos szállítók, Svédországból
  • SYMAGA gabonatároló silók, Spanyolországból
  • Lakatosipari gyártmányok, segédelemek gyártása, amelyek felhasználásával a fent leírt részegységeket egy komplett technológiai géplánccá építjük össze
  • Kulcsrakész építés és technológia szerelés
  • Elektromos rendszer tervezése, gyártása és szerelése
  • Üzembe helyezés, helyszíni oktatás
  • Értékesítés utáni szerviz, üzemeltetési tanácsadás
  • Évenként továbbképzõ programok szervezése a gabonaszárítókat üzemeltetõ személyzet részére, amely segíti az érdeklõdõk szakmai fejlõdését.

 

 • A gabonaszárító telepek éves felülvizsgálata a szárítási szezon megkezdése elõtt a vevõk megrendelése alapján.

Társaságunk 1995-ben alakult vezetõ szakemberekbõl, akik korábban több évtizedes tapasztalatot szereztek a hazai Bábolna B1-15 típusú szárítók gyártásában, felépítésében és üzemeltetésében. Ezen szárítónak megvoltak a fejlesztési korlátai. A Pannonagri Kft. alapító szakemberei célul tûzték ki, hogy felkutatják a világon fellelhetõ legkorszerûbb gabonaszárítási, tisztítási- és tárolási technológiákat és ezek megvalósításával alapozzák meg a társaság egzisztenciáját.

2004-es évvel bezárólag a társaság több mint 95 korszerû, nagyteljesítményû gabonaszárító telepet hozott létre Magyarországon és Szlovákiában, amelyek a vevõk nagy megelégedésére üzemelnek.

A Pannonagri Kft. által épített legnagyobb gabonaszárító teljesítménye kukoricában 1000 tonna/24 óra, amely Szekszárdon létesült. A társaság több vevõ megrendelésére épített olyan komplex szárító- és tároló rendszereket, amelyek alkalmasak nagyüzemek kiszolgálására. Ma már általánossá vált Magyarországon, hogy egy kukoricában 10% nedvességelvonás mellett 10–20 tonna/óra kapacitású gabonaszárító mellé 4–6 000 tonna kapacitású tároló silótelepet létesítünk, amely alkalmas a termény biztonságos tárolására, minõségének megõrzésére.

Tekintettel arra, hogy azok a gépgyártók, akiknek termékeibõl a Pannonagri Kft. összeépíti gabonaszárító- tároló komplexumait, a fentiekben említett teljesítményeknél jelentõsen nagyobb teljesítményû gépek szállítását is vállalni tudják, a szárító- és tároló kapacitások nagyságának vonatkozásában cégünk szinte minden vevõi igényt ki tud elégíteni.

A szállított gabonaszárító- tároló technológiák vezérgépe a STELA gabonaszárító, amelyet leggyakrabban MAROT tisztítókkal értékesítünk, de készek vagyunk megvizsgálni annak lehetõségét, hogy a vevõ által megkívánt bármilyen egyéb gépet beépítsünk rendszerünkbe.

A SKANDIA elevátorok teljesítménye standard kivitelben 30–200 tonna/óra között változik, de speciális megrendelésre ennél nagyobb teljesítményû gépek szállítása is megoldható.

A MAROT tisztítók teljesítmény választéka 25 t/h-tól 400 t/h-ig terjed. Szinte minden gabonaféle és mag tisztítására, osztályozására alkalmas univerzális gépek.

A SYMAGA tárolósilók magas minõségi követelményeknek felelnek meg, felszerelhetõk teljes átmérõjû szellõzõpadozattal, hõmérsékletfigyelõ-, szellõztetõ- és hûtõrendszerrel, teljes mértékben automatizálhatók.

Az egy komplexumba összeépítésre kerülõ gépek megválasztásánál a korszerûség, gazdaságosság, megbízhatóság és az egyszerû üzemeltetés lehetõsége voltak a legfõbb szempontok. Gondosan ügyeltünk arra, hogy ezeknek a gépeknek az alkalmazásával a vevõ a befektetésre vetített legnagyobb mértékû és leggyorsabb visszatérüléssel számolhasson.

Szakértelmünkkel készséggel állunk az Önök rendelkezésére.

 

Üdvözlettel:

Petróczy László ügyvezetõ

 

PANNONAGRI Mezõgazdasági Termelõ és Kereskedelmi KFT.

2890 Tata, Toldi Miklós u. 15/A • Tel: 34/487-111, Fax: 34/487-222

E-mail: pannonagri@axelero.hu