MENÜ

ADVANTA a fejlõdés útja…

Oldalszám: 26
2014.06.16.

Az elmúlt év szeptemberétõl az Advanta új tulajdonosa a FOX PAIN nemzetközi pénzügyi befektetõ társaság A FOX PAIN fõbb érdekeltségi területei a telekommunikáció, az energiaipar és az agrobiznisz.

Ezek a száraz tények, de hogyan tovább? Azon vagyunk, hogy Önök ne vegyenek észre semmi komolyabb változást, legfeljebb csak annyit, hogy még több új és újabb, mind jobb és még jobb fajtákat kínáljunk, és folyamatosan bõvítsük vetõmagválasztékunkat.

Az Advanta egyedülálló napraforgó-nemesítési programja továbbra is a legsikeresebbek közé tartozik a világon. A rendelkezésre álló genetikai anyagok sokfélesége biztosítja a hibridek kiváló alkalmazkodó képességét, és a legkülönbözõbb termelõi igények kielégítését. Valamennyi honosított Advanta napraforgóhibridre jellemzõ a korai érés, a magas olajtartalom, a leggyakoribb betegségekkel szembeni ellenálló képesség, a kedvezõ növénymagasság, kedvezõ tányérállás, szárszilárdság. Az Advanta napraforgó-kínálatának igen korai éréscsoportba tartozó tagja, a LOUIDOR 2002-ben éréscsoportjának legmagasabb kaszattermésével és olajtermésével került állami elismerésre. A félintenzív és extenzív termesztési körülmények közé javasoljuk, a legmostohább laza, sülevényes, homokos talajokon is eredményesen termeszthetõ. Az egyik legkorábban érõ napraforgó, a vegyszeres állományszárítás szinte minden évjáratban elhagyható. A HYSUN 321 PR a korai éréscsoport tagja, és az egyik legismertebb, és a mai napig is az egyik legkeresettebb Advanta napraforgóhibrid. Kiváló alkalmazkodóképessége révén az ország teljes területén, a legkülönbözõbb termesztési körülmények között is sikeresen termeszthetõ. Magas kaszattermése mellett jelentõs olajprémiumra is számíthat termelõje. A méhészek kedvence!  A CORISTE korai hibriddel egy teljesen új genetikai hátterû Advanta napraforgó került a hazai köztermesztésbe. Aszályveszélyes termõhelyeken is kiemelkedõ termésre képes, a szélsõségesen száraz 2003-as év nagy meglepetése volt. Növénymagassága optimális, a levélfelület erõsen hólyagos, tányérállása alig bókoló. A CLEDOR  korai napraforgó a félintenzív és az intenzív termesztési körülmények növénye. A jobb körülményeket magasabb olajtartalommal hálálja meg. A növény megjelenése középmagas, alig bókoló tányérállású, szárszilárdsága kiváló. A HYSUN 321 genetikáját továbbfejlesztve hoztuk forgalomba a nemesi ASTOR nevet viselõ korai, nagy olajtartalmú napraforgóhibridet. Az átlagnál magasabb növésû, robosztus megjelenésével egy „igazi” napraforgó képét, és a nagy termés biztonságát mutatja. Zöld száron érõ típus, de kaszatjának nedvessége minden esetben meglepõen alacsony. Az intenzív és félintenzív termesztési körülmények közé javasoljuk, tõszámoptimuma 45–50 ezer termõ tõ hektáronként (a magasabb tõszám esetenként terméscsökkenést okozhat). És hamarosan bemutatjuk a legújabbakat, melyek állami elismerése a 2005. év elején várható. A korai éréscsoportba tartozó FLAVOR-t, és a középérésû CHADOR-t, és ARDOR-t. Keressenek bennünket, segítünk választani!ADVANTA, az értékteremtés hagyománya!