MENÜ

Támogatott gépek katalógusa

Oldalszám: 6
2014.05.27.

Megjelent az a gépkatalógus, amely a jövõ évi agrártámogatások elnyeréséhez szükséges pályázatok készítõinek is támpontot nyújt a támogatással megvásárolható gépek, eszközök kiválasztásánál.

A katalógus könyv-, illetve CD-változata elkészítésére a gödöllõi Mezõgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) kapott megbízást a nyáron az FVM Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Programok (AVOP) Irányító Hatóságától. A katalógus kiadásával – hasonlóan a korábbi években elkészültekhez – az is cél, hogy elõsegítsék a benyújtott pályázatok, illetve a jövõre várható uniós és nemzeti forrásokból támogatott projektek szakszerû elbírálását, és kellõ támpontokat szolgáltassanak a 2006-os új pályázatok készítõinek. Az AVOP hatóság döntése alapján a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által a jövõben nemzeti, illetve az EU-s forrásból meghirdetett pályázatainál elsõsorban a katalógusban szereplõ gépek részesíthetõk támogatásban – mondták az MGI-ben. (A könyvben nem szereplõ gépek vásárlói is kaphatnak támogatást, ilyen esetben azonban a pályázóknak szakvéleményt kell kérniük az intézettõl.) A több ezer gép, géptípus és változatainak adatait tartalmazó kiadvány döntõen a hazai mezõgazdasági gépgyártók és forgalmazók befutott ajánlásai alapján készült el.
A támogatható eszközök listájára csak olyan gépek kerülhettek fel, amelyek megfelelõ hatósági engedélyekkel (típusbizonyítvánnyal, munkavédelmi bizonyítvánnyal és a CE-jelre vonatkozó Megfelelõségi Tanúsítvánnyal) rendelkeznek.