MENÜ

ACCORD - szemenkénti vetõgépek Tellus rendszerrel

Oldalszám: 26
2014.06.12.

Az ISO-bus technológián alapuló terminál a TELLUS, az ACCORD szemenkénti vetõgépeket teljes vezérlés és ellenõrzés alatt tartja, így az összes funkció elektromosan, vagy elektrohidraulikusan a traktorkabinból mûködtethetõ.

Ez a technikai vívmány egyre inkább elterjedõben van és megfelel az örökké növekvõ kívánalmaknak a gazdálkodók és a bérvállalkozók körében, akik mindig új kihívások elé állnak. A Tellus egy példa arra, hogy ezen technológia hogyan képes növelni a teljesítményt, megbízhatóságot, sokoldalúságot, mind pedig az újra eladási értékét a gépnek.
Az Accord OPTIMA e-drive és a MONOPILL SE, mindkét gép egy ún. „munka computer”-rel szerelt, amely megfelel a jelenlegi DIN/ISO szabványoknak, így a különbözõ vetési funkciók adatszolgáltatását és ellenõrzését végzi, mint pl.: tõtávolság, opto-elektronikus vetésellenõrzés, és a mûvelõút rendszer. A traktorkabinban megtalálható a megbízható Tellus-terminal vezérlõ doboz, amely kapcsolatban van a géppel (DIN/ISO standardon keresztül), így vezérelve a különbözõ vetési funkcióit a vetõgépnek. Az egész folyamatot megkönnyíti és a vezérlést leegyszerûsíti, hogy minden egyes vetõkocsi elektromotoros hajtással szerelt.
Az elektronika ilyen mennyiségû használata azt jelenti, hogy az ACCORD ismét egy további lépést tett az optimális gépüzemeltetés és a költségek csökkentése felé! Ezen újítások és a kibróbált, sok ezer hektáron tesztelt technológia együttesen tették az Accord szemenkénti vetõgépeket a legsikeresebbé 2004-ben. 

ACCORD Optima szemenkénti vetõgép,
„a nagy teljesítményû”
Az OPTIMA az ACCORD-tól, egy jól bevált megoldás pl.: kukorica, napraforgó, bab, cukorrépa szemenkénti vetésére. Az OPTIMA 3,0 és 9,3 m munkaszélességben áll rendelkezésre, csúszó-, vagy tárcsás csoroszlyás kivitelben. A sortávolság fokozatmentesen állítható.
A pontos maglehelyezés az ACCORD vetõegység által garantált, az e-drive meghajtás esetén, ez elektromos vezérléssel párosul. Minden különálló vetõkocsi elektromotorral hajtott. Az adatátvitel és a különbözõ vetési paraméterek ellenõrzése, mint pl.: tõtávolság, opto-elektronikus vetésellenõrzés és mûvelõútrendszerek, egyszerûen vezérelhetõek a traktorkabinból a jelenlegi DIN/ISO-bus standardon keresztül.
A nagy területeken gazdálkodók számára külön elõnyt jelent, hogy 2004-tõl az alapkivitelû 30 literes magtartály mellett, rendelkezésre áll egy nagyobb kapacitású, 55 literes tartály is az effektív területteljesítmény növelésére. A kiegészítõ felszerelések széles skálája rendelhetõ a gépekhez, ezzel kielégítve a folyamatosan növekvõ igényeket, a gazdálkodók és  bérvállakozók részérõl. 

A továbbfejlesztett ACCORD OPTIMA NT 2
A Optima NT szemenkénti vetõgép sikeres bemutatkozása után, az ACCORD továbbfejlesztette a gépet a tõtávpontosság növelése és a megbízható mélységtartás jegyében. OPTIMA NT2-nek hívják az átdolgozott vetõegységet, amely használható mulch/direkt vetésre és hagyományos vetésre is.