MENÜ

Bemutatkozik a MegaXbib

Oldalszám: 38
Sztrányai Balázs 2014.05.30.

A mai korszerû mezõgazdasági betakarító gépek már igen nagy teljesítményûek, így hatalmas a verseny a gyártók között a pole-pozícióért.

Ezért bátran állíthatjuk, hogy a betakarítógép-abroncsok jelentik a „krémet” a mezõgazdasági abroncsok termékpalettáján.
A  kombájnok gazdaságos mûködése érdekében megbízható, nagy teherbírású abroncsokra van szükség. A Michelin MegaXbib új fejlesztésû betakarítógép-abroncs család a maga nemében páratlan és eredeti mûszaki fejlesztésekkel hosszú távú megoldást kínál a felhasználóknak. A MegaXbib-abroncs három jelentõs mûszaki újdonságot tartalmaz:

  1. A futófelület alatt két acélöv került beépítésre, ezáltal az abroncs alkalmas a rendkívül nagy terhelések viselésére, valamint sérülésekkel szemben jóval ellenállóbb;
  2. A szövetbetét „szendvics” magasan – az oldalfal 2/3-ig – van visszahajtva, ami növeli a tartósságot, javítja a komfortot;
  3. Az abroncs peremszerkezete megerõsített, rendkívül masszív, robosztus, így képes elviselni a kombájn-üzemmódban adódó óriási terheket, ellenáll a peremkörnyéki koptató hatásoknak és általa az abroncs stabilan ül a peremen.


A felhasználók részérõ1 támasztott négy legfontosabb követelmény a kombájnabroncsokkal szemben az élettartam (tartósság), nyomtartás (hossz, és keresztirányú tapadás), talajkímélés és a gördülési komfort.A már bemutatott mûszaki újdonságok révén, az új MegaXbib a fent megfogalmazott követelmények tekintetében jelentõs eredményeket mutat fel.Tartósság

A MegaXbib ötször tartósabb mint a konkurens termékek*, tehát a Michelin hosszabb élettartamot garantál!

Tesztkörülmények: vizsgált abroncsméret: 900/60 R 32 176A8
Belsõ nyomás: 2, 7 bar
Terhelés: Michelin MegaXbib: 12070 kg, versenytárs: 10710 kg
*Forrás: Michelin Kutató és Fejlesztõ Központ, Ladoux

Tapadás
40%-os tapadás-növekedéssel a Michelin MegaXbib-abroncs gyorsabb, biztonságosabb munkát biztosít a felhasználója számára. Ebben meghatározó szerepe van a kiváló öntisztuló képességnek is.

Talajkímélés
Köszönhetõen a közel 15%-kal nagyobb felfekvési felületnek – a konkurens abroncshoz viszonyítva – a Michelin MegaXbib-abroncs kisebb talajtömörödést okoz, ami megkönnyíti a felhasználó számára az aratás utáni talajmunkálatokat.

Vezetési komfort
Kisebb rázkódás, jobb vezetési komfort a kombájn vezetõjének és a gép elektronikai berendezéseinek egyaránt.

Az itt bemutatott MegaXbib-kombájnabroncs is ékes bizonyítéka annak az intenzív fejlesztõmunkának, amely a Michelin-nél zajlik. A Michelin eltökélt szándéka olyan gumiabroncsok elõállítása, amelyek a vevõk igényeire és a gépek által támasztott igénybevételekre a legjobb megoldást jelentik.

„Az ön földje is megérdem1i – Miche1in”