MENÜ

Megújult az Accord Optima NT 2

Oldalszám:
Szûcs Andor 2014.05.26.

Amióta 1998-ban bemutatták az Optima NT változatát több ezer vetõkocsi került értékesítésre, ami azóta sok száz gazdálkodó megelégedésére dolgozik a magyar földeken. Az idõ azonban halad, így szükség volt egy minimális „ráncfelvarrásra”, kielégítve az ez idõ alatt a gazdálkodóktól érkezett visszajelzéseket, illetve módosítási kérelmeket, tökéletesítve ezzel a már meglévõ vetõgépet.

Az Optima NT szemenkénti vetõgép sikeres bemutatkozása után az ACCORD továbbfejlesztette a gépet a tõtávpontosság növelése és a megbízható mélységtartás jegyében.

OPTIMA NT2-nek hívják az átdolgozott vetõegységet, amely használható mulch vetésre és hagyományos vetésre is.A pontos mélységtartást a csökkentett – dupla vágótárcsa és csoroszlya közti – távolság garantálja. A pontos tõtáv egyik feltétele az alacsony esési magasság, ennek érdekében a vetõházat a csoroszlyába építették be. A mélységtartást 2 db talajkövetõ, sárkaparóval szerelt kerék látja el. Az újratervezett csoroszlya könnyebb üríthetõséget és jobb talajáramlást biztosít a gépnek.A vetõkocsi talajba hatolása rugók segítségével akár 50 kg-mal is emelhetõ, míg a hátsó csavarorsóval fokozatmentesen és precízen állíthatjuk a  vetési mélységet.  Az Optima NT2-n lévõ hátsó gumi V tömörítõ kerék szöge állítható és nyomása változtatható 0–40 kg között. A 225 mm átmérõjû köztes tömörítõkerék (opció) nagyban hozzájárul az optimális talaj-mag kapcsolat létrehozásához. Az OPTIMA NT2 elektromos hajtással, e-drive rendszerrel is rendelhetõ. A pontos maglehelyezés az ACCORD vetõegység által garantált, az  e-drive meghajtás esetén, ez elektromos vezérléssel párosul. Minden különálló vetõkocsi elektromotorral hajtott. Az adatátvitel és a különbözõ vetési paraméterek ellenõrzése, mint pl.: tõtávolság, opto-elektronikus vetésellenõrzés és mûvelõút rendszerek, egyszerûen vezérelhetõek a traktorkabinból a jelenlegi DIN/ISO-BUS standard-on keresztül.A nagy területeken gazdálkodók számára külön elõnyt jelent, hogy 2004-tõl az alapkivitelû 30 literes magtartály mellett rendelkezésre áll egy nagyobb kapacitású 55 literes tartály is, az effektív területteljesítmény növelésére.A kiegészítõ felszerelések széles skálája rendelhetõ a gépekhez, ezzel kielégítve a folyamatosan növekvõ igényeket, a gazdálkodók és  bérvállalkozók részérõl.

 

Az Optima NT2 vetõgépek akciós ajánlatát keresse kereskedõinknél!