MENÜ

RAU IKARUS vontatott permetezõ – a közepes méretû gazdaságok gépe

Oldalszám: 37
Szabó Tibor 2014.05.26.

A már jól ismert RAU permetezõgépek új modellje, az IKARUS vontatott permetezõ. Ez a gép egy könnyen kezelhetõ kompakt kivitelû permetezõ. A gép csatlakoztatása a traktor alsó vagy felsõ (pótkocsi) húzójához történhet.

Az automatikus nyomkövetõ rendszerrel a gép professzionális megoldás lehet az igényes felhasználók részére. A szivattyú a vonórúdon van elhelyezve, így karbantartása egyszerû, valamint meghajtása rövidebb kardánt igényel. A lehetséges szivattyúméret 200 vagy 250 l/min lehet. A szórókeret emelõszerkezete függõleges kialakítású szánszerkezet. A futómû fix vagy  állítható nyomtávú, valamint merev vagy rugózott felfüggesztésû lehet, a vevõ igényei szerint. Felépítésébõl adódóan a gép sokkal rövidebb, stabilabb és fordulékonyabb. A permetlétartály névleges térfogata 2800 vagy 3800 liter, ezenfelül egy 300 liter térfogatú kimosó tartállyal, három külön-külön mûködtethetõ keverõkörrel, valamint vegyszerbekeverõ injektorral is rendelkezik.

A gépet két típusú kerettel lehet felszerelni. Az egyszerûbb kivitelû hidraulikus mûködtetésû HE 18–21–27 m keret, amely fõként a nagy méretû táblákra lett kifejlesztve, ahol az asszimmetrikus nyitás/csukás nem kívánalom. A robosztusabb kivitelû 18–21–24–27–28 m munkaszélességû HSS térbeli rácsszerkezetû keret, amely kialakításából adódóan a vegyszertömlõk és fúvókák a keretbe integráltak, ezáltal tökéletes védelmet biztosítva azoknak. Ezzel a kerettel lehetõség van asszimmetrikus nyitásra is.A keretek rotoros fúvókatartókkal szereltek, így egyszerûen és gyorsan lehet a kívánt fúvókatípusra átváltani. A fúvókaosztás a szokásos: 50 cm.

Az IKARUS gépeket Flowmate Controll permetezõ automatikával szerelték fel. Ezen automatika nem csak mér és szabályoz, hanem a kívánt paraméterek megadása után (sebesség, nyomás, cseppméret) az optimális használatra is tanácsot, alternatívát ad.A RAU gépek sajátossága az úgynevezett ENFO-rendszer, amellyel az automatika kimosáskor és permetezés kezdetén a szakaszkapcsolókat késleltetve nyitja, illetve zárja az egyes csõhosszokban levõ folyadék mennyiségének függvényében. Így a szóráskép kezdete illetve vége mindig egyenes, nem alakul ki az „A”, illetve „V” alakú szóráskép.Az IKARUS permetezõk akciós ajánlatát keresse kereskedõinknél!Látogasson meg bennünket az  AGRO+MASHEXPO 101/A standján.