MENÜ

Tegye erõsebbé traktorját!

Oldalszám: 62
2014.05.26.

Az ODISYS újabb lehetõséget kínál az erõgépek, kombájnok és személy-, illetve haszonjármûvek teljesítményének növelésére.

Az ezzel a lehetõséggel kapcsolatban megnyilvánuló jelentõs érdeklõdésre tekintettel néhány fontos információval kívánjuk segíteni a géptulajdonosok döntését.A nem elektromosan vezérelt adagolóval szerelt gépek esetében lehetõség van speciális adagolóhangolásra, amely ugyan mechanikus beavatkozás, ennek ellenére hasonlóan eredményes, mint az elektromos tuningkészlet alkalmazása az újabb motorok esetében. A teljesítmény ezzel a megoldással max. 10–12%-kal növelhetõ. Más, ennél olcsóbb lehetõség az ilyen gépek teljesítményfokozására nem áll rendelkezésre. Az elmúlt évben 5 speciális hangolást végeztünk el különbözõ típusokon, ügyfeleink megelégedésére.A common rail és az üzemanyagszivattyú-fúvókás motoroknál két alternatíva létezik. Egyrészt lehetõség van az elektronikus tuningkészlet alkalmazására, illetve egy mechanikus beavatkozás is elvégezhetõ, amely – ez utóbbi mûveletnek és a vezérlés áthangolásának eredményeképp – a hengerenkénti befecskendezõk karakterisztikájára van hatással. A motor így erõsebbé, rugalmasabbá és terhelhetõbbé válik. A pluszteljesítmény ebben az esetben csak munkavégzés közben jelentkezik, emellett a gép elektronikai hátterének is szüksége van 8–10 óra öntanulásra, és a tuning hatása csak ezt követõen lesz 100%-os.Az elektromos tuningkészletek esetében két alternatíva áll partnereink rendelkezésére. Azoknak, akik saját maguk akarják a teljesítményt a gép lehetõségeihez alakítani, ajánljuk az állítható készletet, amelynél egy 0–10 közötti fokozatú skálán a gépkezelõ saját maga tudja szabályozni a készülék hatásfokát, egy speciális csavarhúzó segítségével. A készlet az 5–9. fokozatokban leadja a plusz 10–15% többletteljesítményt. Abban az esetben, amikor erre a többletre nincs szükség, a készüléket 0-ra állítva az erõgép az alap beállítási értékekkel tud üzemelni.A gyakorlati teszteken ezek a készülékek bizonyítottak; jelenleg már több, mint 70 referenciagépünk dolgozik országszerte. A készletek segítségével átlagosan 14%-kal nõtt a motorok teljesítménye és 16%-kal a nyomatékuk.

A teljesítménynövelésnek ezek a módszerei megváltoztatják a befecskendezett üzemanyag mennyiségét, az égéstérbe érkezõ levegõ mennyiségét, illetve a turbó nyomását. Ezáltal az égés optimálissá – jobb hatásfokúvá – válik, valamint nagyobb lesz a motor teljesítménye, illetve a nyomatéka.

Az OPTIPOWER elõnyei:

  • be- és kiszerelése igen egyszerû, hozzávetõlegesen – típustól függõen – 5–25 percet igényel;

  • bármikor áthangolható, majd egy másik hasonló típusú motorra felcsatlakoztatható;

  • nagyobb teljesítmény kifejtése gyorsuláskor, illetve terhelés alatt;

  • adott munkaeszköz nagyobb haladási sebessége (kb. 1-2 km/h-val több), ezáltal nagyobb területteljesítmény traktorok esetében;

  • területre vetítve kevesebb vagy azonos üzemanyag-fogyasztás a traktorok esetében; illetve

 • 8–10%-os óránkénti fogyasztásnövekedés mellett 20–30%-os területteljesítmény-növekedés, a nagyobb sebességû vontatás mellett;

Számoljon, hiszen megéri, ugyanis a berendezés felszerelésével kapcsolatos kiadások – géptípustól függõen – 200–350 üzemóra alatt megtérülnek!

Társaságunk fõként a teljesítménynövelõ-készletek forgalmazására helyezi a hangsúlyt, éppen ezért elsõdlegesen ezen a területen szeretnénk megfelelni ügyfeleink minden elvárásának. A tuningkészletek megvásárlása esetén helyszíni beszerelést és KL MES 301 típusú elektromos mobil fékpadunkkal teljesítmény-visszamérést is vállalunk, 460 Le-ig.

Idei technikai programunkat kibõvült kínálattal indítottuk, így ebben már a Scan Turbo és intercooler készletek is szerepelnek.

Amennyiben rövid bemutatkozó információs anyagunk felkeltette érdeklõdését, úgy a 70/587-9117 vagy a 70/205-2250 telefonszámon, illetve az [email protected] vagy az [email protected] e-mail címen állunk rendelkezésére.

Tekintse meg honlapunkat, ahol bõvebb információt talál!

Címe: www.odisys.hu