MENÜ

ÚJDONSÁGOK

Oldalszám:
2014.05.16.

C.A.E.B. MP400/S nyesedékbálázó
Forgalmazó: Auditker Kft. – Kecskemét

Elsõsorban szõlõ venyige begyûjtésére, hulladékból áruvá alakítására használható. Feldolgozható anyagvastagság nem lehet 35 mm-nél több. A gép elõtt még termelési akadályt képezõ melléktermék a gép mögött akár vonalkódos címkével ellátott áru is lehet.

A berendezés traktor vontatású, mintegy 20 Le teljesítményt igényel. A sorok között haladva a meghajtott rotor felszedi, majd továbbítja a metszés alkalmával sor közepére dobált vesszõket a fix kamrás bálázó belsejébe.

Ott megtörténik a szálak elrendezése, tömörítése, megfelelõ tömörség elérése után a bála hálóval történõ összefogása. A kötözés mértéke 3 fokozatban állítható. Ezt követõen az ürítés a gép mögött, mindez folyamatos haladás mellett, és akár percenként. Egy-egy hengerbála tömege 25–35 kg között van, átmérõje 40 cm, hossza pedig 60 cm. Ezek a méretek eredményezik a könnyû kezelhetõséget, és a kazánba az adagolhatóságot.

A gép rendszeres karbantartást nem igényel, a kenésrõl a központi olajtartályból gondoskodik automatikusan. Egyes vélemények szerint ez a technológia a szõlõtermõ vidék rubik-kockája.

GMW Kompaktor-5,4 Gyártó: Metalwolf Kft. – Géderlak

Az eszköz egy menetben összetett talajmunkát végez:

  • Az elsõ mûvelõ elemek a rugóztatott, egysoros simítólap és a 360 mm átmérõjû csõpálcás henger összetöri a nagyobb rögöket és egyengeti a területet.
  • A segédrugós, erõsített rugóskapák a beállítástól függõen 6–12 cm mélységben lazítják a talajt. A kapákat 5 sorban helyezték el, így a szármaradványok miatti eltömõdés szinte kizárt.
  • A vetéshez ideális tömör magágyalapot és felette aprómorzsás talajréteget a kapák utáni rugózatott simítólap és a szabályozott rugós terhelésû, kétsoros, csipkés törõléces hengerek végzik.
    A munkamélység a mellsõ rögtörõ hengerekkel és a vázba épített és a szállítást is biztosító kerekekkel pontosan beállítható és tartható.

VAKOND IS altalajmûvelõk Gyártó: Sasform Kft. – Kecskemét
Talajlazításnak továbbfejlesztett technikai újdonsága: középmélymûvelõ, mely 45–50 cm mélyen a teljes talajkeresztmetszetet megmûveli. Az „eketalp betegség” megszûnik, a talaj vízmegtartó képessége nõ,  nyáron az aszálykár csökken, és a tavaszi belvízveszély megszûnik.  A talaj felsõ rétege morzsalékossá válik, nitrogénmegkötõ képesség nõ. A növény számára felszívható tápanyag tárul fel.A VAKOND IS nedves talajon is mûködõképes, így akár 10 nappal elõbb mûvelhetõ a talaj, mint csak a szántott területeken.Lényegesen magasabb termésátlagokat lehet elérni ezzel a az altalajmûveléssel. Akár egy év szántási mûveletének minden költsége megtakarítható.
A legjobb víztároló maga a talaj.

Új amerikai világszabadalom a KSI UE csövesszalag és az UB vályús szalag.
A termékek alkalmasak akár a szántóföldi vetõmag-utántöltésre, akár  a majori gabonaraktározás mûveleteinek segítésére.

Kialakításuk újszerû, ugyanis a szállítószalag csõházban

fut, ezáltal biztosítja  a szemtö-résmentes terménytovábbítást. Meghajtásuk villanymotoros, hondamotoros és hidromotoros is lehet. Teljesítmény tartományuk: 27–70 t/ óra.

Forgalmazza:
4-Hungar Agri Tech Kft., Pécs