MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr Fliegl betakarítás agritechnik

A Fliegl-Agrartechnik ajánlja betakarításhoz

A Fliegl gépgyár több évtizede van jelen a mezõgazdasági szállítóeszközök piacán, a német anyavállalat 1993-ban nyitotta meg elsõ képviseletét a Gyõr melletti Abdán. Az eltelt idõszak alatt –a folyamatos fejlesztéseknek, az átgondolt piacpolitikának, a partnerek iránti elkötelezettségének köszönhetõen- a Fliegl az egyik legjobban csengõ név lett a mezõgazdaságban tevékenykedõ cégek, vállalkozások és nem utolsó sorban az egyéni gazdálkodók körében.

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr AXIÁL Kft. gépek vetőgépek

Axiál Szakmai Napok

Jubileum Lajosmizsén, újdonságokkal Egyik legnevesebb hazai gépforgalmazó cégünk, a bajai székhelyû Axiál Kft. immáron másfél évtizede áll az agráriusok szolgálatában. A márciusi lajosmizsei jubileumon több, mint hatezer négyzetméteren profi szervezettségû programok várták a Gerébi Kúrián az érdeklõdõket a háromnapos rendezvénysorozaton, az Axiál rangos szakmai összejövetelén.

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr Gép szarvasmarha BVL

BVL gépekkel a szarvasmarhák korszerû takarmányozásáért

A szarvasmarhák tápanyag-szükségletének korszerû és hatékony kielégítéséhez, a felhasználásra kerülõ komponensek jó minõségén és szakszerû megválogatásán túl, elengedhetetlenek azok a takarmányozástechnológiai megoldások, amelyek egyrészt lehetõvé teszik a tömegtakarmányok minimális veszteség mellett történõ konzerválását, kitárolását és adagolását, másrészt lehetõvé teszik olyan keverékek elkészítését, amelyek pontosan fedezik az állatok tápanyag szükségletét és homogén összetételükbõl adódóan, biztosítják a bendõ optimális mûködését.

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr KITE Öntözés Kertészet

Kertészeti kultúrák szórófejes öntözése a KITE ajánlatában

A hazai korszerû növénytermesztési technikák, az intenzív belterjes gazdálkodások, a szántóföldi növények egy részének (pl.: burgonya, cukorrépa, áru- és csemegekukorica), a kertészeti növények (pl.: zöldség- és káposztafélék stb.) nagy részének a vegetációs idõn belüli – esetleg többszöri – öntözését kívánják meg.

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr Napraforgó Damisol növényvédelem

Mikroelemet a napraforgónak!

A napraforgó egyik legfontosabb növényünk, hiszen 500 000 ha körüli az éves vetésterülete. Fontosságát még az is növeli, hogy a biodízel programban is számításba jöhet a napraforgó olaj, még ha nem is olyan mértékben, mint a repceolaj. A következõ években a repceolaj-kereslet növekedésével a napraforgó piaca is stabilizálódni látszik. Természetesen csak akkor gazdaságos a termesztése, ha az átlagtermés 3 t/ha, vagy azt meghaladó. Ez a szám nem irreális, hiszen a ma kapható korszerû fajták potenciális termõképessége ennél jóval magasabb. Egy hektár termelési költsége 140 000–150 000 Ft, tehát mindenképpen arra kell a termesztõnek törekedni, hogy a növénynek lehetõleg mindent megadjon, mert másképpen nem érhetõ el a nyereséges termesztés. Ehhez mindenféleképpen szükség van a növény mikroelem-igényének a kielégítésére. Ennek költsége már elenyészõ összeg a többihez képest.

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr búza Aratás betakarítás

Minõségi búzatermesztés Martonvásári fajtákkal

Amikor ez az írás megjelenik, a termelõk még a tavaszi kalászosok vetésének gondjaival és a kapások magágy elõkészítésével küszködnek Idén rendkívül késõn engedte meg a természet, hogy a gazda a földjére mehessen és elkezdhesse a tavaszi munkákat. Sok helyen még most sem lehet a táblákon dolgozni, mert a belvíz ezt megakadályozza. De mint minden évben, most is beköszönt az igazi tavasz és a nyár.

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr sertés malac Pig

ÖKO-PIG korszerû malactakarmányozás

Nemzetközi tapasztalatok, saját takarmányozási kísérletek, valamint a termelésben elért eredmények alapján a korszerû malacnevelésben egyebek között az alábbi tényezõk igen jelentõsen befolyásolják a malacok fejlõdésében, valamint a késõbbiekben a hízlalás során elért eredmények alakulását:

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr Adapter Olimac Drago

OLIMAC DRAGO

Az intelligens kukorica betakarító adapter vizsgája a gyakorlatban A Pannonagri KFT. 2002-ben kezdett el foglalkozni az OLIMAC kukorica betakarító adapterek magyarországi és szlovákiai forgalmazásával, és immár mintegy 150 gép mûszaki kiszolgálásáért felel Magyarország és Szlovákia területén.

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr Vicon gépek bálák

Szálastakarmány-betakarítás a Kvernelanddal

A Kverneland csoporthoz tartozó Vicon és Taarup márkanevek a megbízhatóságot, a kiváló munkavégzést, és a költséghatékonyságot jelentik a Nyugat-Európai gazdálkodók számára. Köszönhetõen az elmúlt évek kitartó munkájának, számos honi gazda szerezhetett hasonló tapasztalatokat ezen gépek használata során.

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr Gépbemutató gépek

Tavaszi gépbemutatók országszerte

Az Euro-West Kft. idén március 10-én megrendezett XI. Zirci Gépkiállítás és Vásáron ünnepelte 15. születésnapját. A hagyományosan minden évben megrendezésre kerülõ kiállításon az állógépes új és használt erõ- és munkagépek mellett a születésnap legnagyobb attrakciójaként Magyarországon elõször mutattak be mûködés közben tisztán repceolajjal mûködõ nagy teljesítményû mezõgazdasági traktort. A németországi partnercég által gyártott két körös üzemanyag ellátó rendszer felszerelését az Euro-West Kft. szakemberei végzik. A rendszer lényege, hogy kis idejû dízel üzem után automatikusan kapcsol át tisztán növényolaj üzemmódra. A gyártó 2005 évben elérte a több mint száz darabos átépítést, melyek után bátran jelentheti ki, hogy a növényolaj felhasználásával nem csak gazdaságosabban üzemeltethetõ szinte bármely dízelmotor, de repceolaj használatával 5–8% teljesítménynövekedés is tapasztalható.

Szakfolyóirat > 2006/04 > Pr Syngenta Díj Quadris

V. Országos Quadris díj átadása

Napjainkra eljutottunk odáig, hogy a hazai és az EU-s piacokon versenyezniük kell a magyar boroknak a francia, spanyol, olasz, vagy éppen a tengerentúli borokkal, melyek nagy minõségi paraméterekkel jellemezhetõek. A bor minõségi jellemzõi, ízvilága, az adott borvidék vagy pincészet ismertsége, a kialakított bormarketing mind-mind fontos tényezõi a sikeres és gazdaságos bortermelésnek.