MENÜ

Az AMI Agrolinz Melamine International Magyarország Kft. a jövõben LINZER AGRO TRADE Hungary Kft.

Oldalszám: 2
2014.04.30.

Riporter:
Rendel úr, Ön egy évvel ezelõtt az Agrolinz Melamine International Magyarország Kft-nek a négy Agrokémia leányvállalattal (Beled, Dombóvár, Békéscsaba és Szolnok) történt fúziójáról számolt be. Az Ön, mint az AMI Magyarország Kft. ügyvezetõje véleménye szerint mennyire vált be a szerkezetváltás?

Rendel Ingo:
Több, mint egy év után elmondhatjuk, hogy a fúzió sikeres lépés volt a megfelelõ irányba. A vállalaton belüli kommunikáció sokkal gyorsabbá és gördülékenyebbé vált. Az adminisztráció mennyisége csökkent, ami további kapacitásokat jelent az értékesítésben. A mûtrágyapiac számára nehéznek bizonyuló 2005-ös évben 11%-os forgalomnövekedést értünk el – ez is azt mutatja, hogy jó úton haladunk.
A munkatársak között sokkal erõsebbé vált az összetartozás-érzés, annak ellenére, hogy 60 magyarországi munkatársunk 10 különbözõ telephelyen dolgozik. Azt, hogy a fúzió ennyire sikeresen zárult, minden egyes munkatársunk kiváló teljesítményének köszönhetjük. 

Riporter:
Most névváltozás következik, az Agrolinz Melamine International Magyarország Kft.-t a jövõben LINZER AGRO TRADE Hungary Kft.-nek fogják hívni. Miért változik meg a név, illetve változnak-e ezáltal a tulajdonosi viszonyok is?  

Rendel Ingo:
A tulajdonviszonyok nem változnak, továbbra is 100%-ban az AMI Agrolinz Melamine International GmbH konszern tulajdonában maradunk.
A névváltozásra azért kerül sor, mert a LINZER WARE termékek értékesítésén túl az egyéb mûtrágyák forgalmazásában is erõs növekedést akarunk elérni az elkövetkezendõ években. Az egységes „LINZER AGRO TRADE” név alatt szeretnénk megerõsíteni és tovább építeni a Duna menti régió vezetõ mûtrágya-forgalmazójaként betöltött szerepünket. A Linzben mûködõ központ és valamennyi leányvállalat 100%-ban az AMI Agrolinz Melamine International GmbH (LINZER WARE) mûtrágyagyártó vállalat tulajdonában van.

Riporter:
Mely országokban vannak már leányvállalatok?

Rendel Ingo:
Az ausztriai központon kívül (Németországot is innen látjuk el) vannak leányvállalatok Csehországban, Szlovákiában és természetesen Magyarországon. További vállalatokat alapítottunk idén januárban Szerbiában és Romániában. 

Riporter:
Miben látja egy saját kereskedelmi vállalat fõ elõnyeit?

Rendel Ingo:
A LINZER AGRO TRADE vállalat alapelve a vevõközpontúság, hatékony logisztika és a minõségi termékek. A már bizonyított LINZER WARE termékek mellett különbözõ, elismert mûtrágyagyártók minõségi termékeit is kínáljuk. A kereskedelmi áruk forgalmazása azért szükséges, mert a linzi telephely 1,1 millió tonnás kapacitása nem elegendõ valamennyi piacunk ellátására. Ez körülbelül évi 2 millió tonnás mûtrágyamennyiséget tesz ki.

Riporter:
Mi volt döntõ az AMI számára ennek a terjeszkedési lépésnek a megtételében?

Rendel Ingo:
A magyarországi sikerek rámutattak számunkra, hogy egy mûtrágyagyártó vállalat számára érdemes lehet mûtrágya-forgalmazással is foglalkozni. Ezért az a célunk, hogy az „új” piacokon is hasonló struktúrát építsünk ki. A vevõk közelségét jelentõs sikertényezõnek tekintjük. Az új vállalatok a széles körû magyarországi tapasztalatokból is – különösen az értékesítés irányításával, tanácsadással, tárolással, finanszírozással és hitelmenedzsmenttel kapcsolatban – sokat profitálhatnak.

Riporter:
Milyen fejlõdés várható Magyarországon?

Rendel Ingo:
További beruházásokat tervezünk, egyes területeken kibõvítjük raktárkapacitásunkat. Középtávú célunk a jelenlegi 17% körüli piaci részesedés 20%-ra való emelése. Egy erõs értékesítõi csapattal ezt el is tudjuk érni. Értékesítõ munkatársaink mezõgazdasági végzettséggel is rendelkeznek és vevõik iránt igen elkötelezettek. Átesnek egy egyéves, vállalatcsoporton belüli beiskolázási programon is, hogy jól elsajátítsák az üzletági sajátosságokat.

Riporter:
Köszönöm a beszélgetést!