MENÜ

Michelin XMCL - Növelné gazdaságának jövedelmezõségét?

Oldalszám: 70
2014.04.28.

XMCL a Michelin Compact Line termékcsalád új abroncsa. Hosszabb élettartamának köszönhetõen tökéletesen megfelel a teleszkópos rakodógépek felhasználói által támasztott gazdaságossági elvárásoknak.

A mezõgazdasági üzemekben számtalan, változatosnál változatosabb munkát kell elvégezni. Legyen szó bálarakodásról, takarmány kiosztásról, árokásásról vagy trágyaszórásról, ezek a feladatok nap mint nap felmerülnek.

Ehhez a gazdálkodóknak olyan gépre van szükségük, mely alkalmas az olyan különbözõ munkaeszközök csatlakoztatására, mint a trágyavilla, bálafogó vagy markoló kanál.

Új géptípusok és eszközök megjelenése
Néhány évvel ezelõtt, éppen a felhasználók ilyen típusú igényeinek kielégítésére, a gépgyártók kifejlesztették a Compact Line névre keresztelt termékcsaládot. Ezzel az elnevezéssel illetik a jól manõverezhetõ, különbözõ felhasználású kompakt gépeket, például a teleszkópos rakodókat, kanalas árokásókat és kompakt rakodókat. A Michelin Csoport, mely egyre nagyobb szerepet vállal ennek a speciális szegmensnek a kiszolgálásában, mostantól fogva a gumiabroncsok teljes körét kínálja a Compact Line kategóriába tartozó gépekhez, legyen szó akár mezõgazdasági, akár kommunális felhasználásról. Ezen a kínálaton belül kerül most bevezetésre az új Michelin agro-industrial abroncs, az XMCL.

Tökéletes megoldás a teleszkópos rakodókhoz
A Michelin XMCL kifejezetten a mezõgazdasági üzemekben használt teleszkópos gépekre került kifejlesztésre. Tökéletes megoldást kínál erre az alkalmazásra, mivel egyesíti mindazokat az elõnyöket, melyek hozzájárulnak egy gazdaság jövedelmezõségének fellendítéséhez. Az abroncs hosszú élettartama jelentõs többlet-munkaóra elérését teszi lehetõvé. A kopással, külsõ behatásokkal és defekttel szemben mutatott páratlan ellenálló képesség az abroncs egyik alapvetõ tulajdonsága, tekintetbe véve a nehéz felhasználási körülményeket. Ezek a tulajdonságok részben a magasabb, masszív bordáknak, részben az acélbetétes övnek köszönhetõek.

Elõnyök hosszú sora
Az új XMCL használatával ezen kívül jelentõs idõmegtakarítás is elérhetõ, hiszen az abroncs vonóereje és manõverezési sebessége kiemelkedõ. A vezetési pontosság nagyon jól érezhetõ a közeli manõvereknél, még teljes terhelés esetén is, ráadásul ez az abroncs 50%-kal nagyobb terhelést tesz lehetõvé (a Michelin választékában szereplõ elõdjéhez képest). Végül, mivel a vezetési komfort és biztonság növelése ma már nem tekinthetõ luxusnak, ezért az acélbetétes övnek és az új szerkezeti felépítésnek köszönhetõ kiváló stabilitás egy olyan újabb elõnyös tulajdonsága az abroncsnak, melyet ma már minden felhasználó szem elõtt tart a választás során.