MENÜ

Az OTP elõször mutatkozott be Bábolnán

Oldalszám: 11
2014.04.28.

Nagy sikerrel szerepelt leányvállalataival közösen az OTP Bank a 2006. szeptember 14–17. között a Bábolnai Ménesbirtokon megrendezésre került „Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok” szakkiállításon.

Az OTP Bank Nyrt., mint a rendezvény fõ támogatója állandó információs pulttal jelent meg a vásáron, amelynek keretében mintegy 260 kiállító mutatta be agrárfejlesztésekhez kapcsolódó termékeit és szolgáltatásait. A négy nap alatt az OTP Csoport munkatársai közel kétszáz jelenlegi és leendõ ügyféllel folytattak sikeres tárgyalásokat.
A szakmai konferenciák második napján kétórás elõadás-sorozat keretében az OTP Bankcsoport tagjai szakmai elõadásokban nyújtottak tájékoztatást az agrárfejlesztésekhez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásaikról:
Az OTP Bank Vállalati Ügyfélkapcsolati Fõosztálya a mezõgazdasági beruházásokhoz, birtokfejlesztéshez és Európai Uniós támogatások megelõlegezéséhez kapcsolódó hitellehetõségekrõl tájékoztatta a közönséget. Jelenleg a Bank – többek között – a következõ támogatási formákhoz kínál kedvezõ kondíciókkal elõfinanszírozási hitelt: vágósertés- és vágóbaromfi-tartás, kedvezõtlen adottságú területek fejlesztése, agrár-környezetgazdálkodás, mezõgazdasági területek erdõsítése, erdészeti feladatok ellátása, hízottbika-tartás, anyajuh tartás, környezetvédelmi, állatjóléti és higiéniai célú fejlesztések, tejkvóta, területalapú támogatások, dohány, héjas gyümölcsök, energetikai célú növényfajták és cukorrépa termesztése. A kiállítás látogatói az Európai Uniós agrárpályázati lehetõségekrõl és a pályázatokhoz kapcsolódó banki szolgáltatásokról is széles körû tájékoztatásban részesültek az OTP Hungaro-Projekt Kft. és az OTP Bank EU Projektkoordinációs Csoportja elõadásának köszönhetõen. Jelenleg az Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program keretében három nyitott pályázati ablakra nyújtható be projektjavaslat: ezek a halászati ágazat fejlesztését (halastavak, keltetõk telepítése és felújítása, halfeldolgozók építése, felújítása, természetes vízi halászat fejlesztése), a vidéki jövedelemszerzés kibõvítését (falusi turizmus, kézmûipari tevékenységek fejlesztése, agrártevékenységek diverzifikációja, minõségi mezõgazdasági termékek marketingje) és a földterület-fejlesztést, meliorációt támogatják összesen mintegy 3 milliárd forintos keretösszeggel. A 2007–2013 közötti idõszakban a Nemzeti Agrár és Vidékfejlesztési Program keretében várhatóan mintegy 1000 milliárd forint kerül szétosztásra különbözõ mezõgazdasági és vidékfejlesztési célokra. Az OTP Hungaro-Projekt Kft. széles körû szakmai tanácsadással segíti a pályázókat a projektgenerálástól kezdõdõen a pályázatfigyelésen és pályázatíráson át egészen a projektek megvalósításához kapcsolódó menedzsment feladatok ellátásáig.
A bankcsoport egyik legfiatalabb tagja, az OTP Trade Kft. a mezõgazdasági termékek finanszírozásának speciális formáiról, a Merkantil Csoport képviselõje pedig a mezõgazdasági termelõeszközök finanszírozáshoz kapcsolódó, újonnan kialakított konstrukcióról nyújtott tájékoztatást a nagy számú érdeklõdõ részére.