MENÜ

Egy igazán hatásos kombináció

Oldalszám: 36
2014.04.28.

A Raiffeisen Agrárház és a Lemken Hungária Kft. közös szervezésében az ország 8 helyszínén rendezték meg azt a termékbemutató körutat, amelyen a Massey Ferguson erõgépeket, valamint LEMKEN munkagépeket ismerhették meg közelebbrõl az érdeklõdõk.

A Massey Ferguson  „zászlóshajójaként” is emlegetett 8400-as sorozat egyik univerzális erõgépét az MF 8480-t Baráth Tamás mutatta be részletesen. A traktorban a fokozatnélküli Dyna-VT hajtómû csökkentett motorfordulatszámmal 50 km/h végsebességet biztosít, és így a fontos szállítási feladatok gyorsabban, gazdaságosabban elvégezhetõk. A QuadLink elsõtengely rugózás érezhetõen javítja a közlekedési komfortot a szántóföldön és a közutakon, valamint megakadályozza a nagyobb tömegû munkagépek „belengését” a magasabb sebességeknél, védve ezzel a gépet és a traktorvezetõt.
Az opcióként beépíthetõ ISOBUS kompatibilis Datatronic 3 egyedülállóan sokoldalú és egyszerûen kezelhetõ forduló szabályzást biztosít. Tárolói akár 7 komplex gépkezelõi lépést is képesek megõrizni.
Az MF 8480-ra jellemzõ a magas szintû vezetõi komfort, a könnyû kezelhetõség, az alacsony zajszint.

Reformerként jellemezte Szajkó Norbert a Lemken legújabb ekéjét, a VariTansanitot. Az ekénél használt technológia egyesíti magában a függesztett és a félig függesztett rendszer elõnyeit és lehetõvé teszi, hogy felsõ középkategóriás és alsó felsõkategóriás erõgépek teljesítményét maximálisan kihasználjuk. A vonóerõ optimális átvitelének megoldásához a Tansanit ekét egy szabályozható felsõ vonókarral látták el. A használat körülményeitõl függõen így a súly a vonóerõ átvitel javításához és a csúszás minimálisra csökkentéséhez a támkerékrõl a traktor hátsó hídjára helyezhetõ át.
A súly hátsó hídra történõ áthelyezése és a kedvezõ súlyponti helyzet jelentõsen javítja a traktor stabilitását. Az eke kiemelése és forgatása, és a támkerék kiemelése idõre programozható. A Tansanit ekére a Lemken átültette függesztett ekéinek sikeres Optiquick rendszerét. A hidraulikus mélységállítású támkerék szállítókerék változatban készült, így biztosítva a megfelelõ manõverezést.