MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2006/11-12 > Tudósítás Mezőgazdaság szakma növényorvos

Óriási érdeklõdés az I. Magyar Növényorvosi Napon

2006. november 15-én rendezték meg az I. Magyar Növényorvosi Napot, ahol a regisztráció szerint több mint 400 érdeklõdõ, növényorvos és növényvédelmi szakmérnök jelent meg. A szervezõket – Magyar Növényvédõ Mérnöki és Növényorvosi Kamara és a Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Kara – is meglepte, de ugyanakkor örömmel töltötte el az óriási érdeklõdés. A délelõtti plenáris ülésen a szakma és a kamara jelenérõl és jövõjérõl hangzott el több elõadás. Köszöntõjében Dr. Süth Miklós, az FVM Élelmiszerlánc-biztonsági, Állat- és Növényegészségügyi Fõosztályának vezetõje a két szakmai terület (állat- és növényegészségügy) fontosságáról beszélt az élelmiszerbiztonság területén, és arról, hogy a fogyasztó számára elsõrendû fontosságú kérdésben, a biztonságos élelmiszert nyújtó garanciális rendszerben a két szakigazgatási szervezetnek a jövõben együtt kell mûködni.

Szakfolyóirat > 2006/11-12 > Tudósítás CLAAS Celtis zöldtakarmány

Fergeteges Claas Show - újdonságokkal

A 2006-os év World Claas Show-ját a németországi Hinsdorfban láthatták az érdeklõdõk, akik látványos bemutatókon tekinthették meg a gépcsodákat a tízezer hektárnyi területen – ahol a kezdetektõl fogva a Claas betakarítási eszközeit használják – és részletes információkat kaphattak az új generációs világszínvonalú masinákról.

Szakfolyóirat > 2006/11-12 > Tudósítás traktorok MTZ

Gazdára talált az idei 1000. MTZ traktor

Az MTZ traktorok 1958 óta járják a földeket Magyarországon. A Minszki Traktorgyár kizárólagos magyarországi képviselete, a Belarus Traktor Kft. importálja és forgalmazza 30 LE-tõl 150 LE-ig terjedõ teljesítménytartományban az MTZ típusú erõgépeket, melyekbõl napjainkig több, mint 11000 gépet értékesített a magyar termelõk körében.

Szakfolyóirat > 2006/11-12 > Tudósítás AXIÁL Kft. CLAAS telephely

Miniszteri látogatás az Axiál megújult telephelyén

Olyan idõszak következik az agrárium fejlesztésében, amelyben igen komoly szerep vár az AXIÁL cégcsoportra, amely megalakulása óta igen jelentõs fejlõdésen ment át a kis családi vállalkozástól mostanáig – mondta Gráf József földmûvelésügyi miniszter az AXIÁL Kft. felújított székesfehérvári telepe átadásán tartott beszédében. Úgy vélte: a cég igen jó példája annak, hogy ha nem is korlátlanok az ilyen vállalkozások lehetõségei, a siker nem kizárt, ha eleve tudják, mi a cél.