MENÜ

Az Inter-Mix Kft. szakmai napja

Oldalszám: 63
2014.04.25.

A Mezõfalvi Mg. Zrt. biztosított helyszínt a közelmúltban a cég szakmai tanácskozására és a tehenészeti telep bemutatására.

A rendezvényt Bobok Endre, az Inter-Mix Kft. ügyvezetõje nyitotta meg, majd a program Dave Hillmannek, a CRI elnökének elõadásával folytatódott. A CRI 1993-ban alakult, amely szövetkezeti szervezõdésû holding, és három önálló leányvállalat tartozik hozzá. Szaktanácsadással egybekötve forgalmazzák termékeiket 55 országban. A CRI tenyésztési programja egészséges, jól szaporodó, tartós termelésû tehenekkel a maximális profit elõállítására törekszik. Tenyészbikáik fertilitása hosszú évek óta folyamatosan meghaladja a fajtaátlagot. Dove Hillman bemutatta saját Holstein Pennsylvania-i tehenészetét, ahol 420 tehén 11943 literes/év tejtermelést produkál.

John Foster, a CRI közép-európai igazgatója elmondta a legfrissebb információkat a CRI bikaparkjáról, majd Stefan Neumann, a Schaumann területi igazgatója prezentálta a kelet-német nagyüzemi tehenészetek takarmányozási és tartástechnológiai változásait 1990-tõl napjainkig.

A Mezõfalvi Mg. Zrt. világospusztai tehenészetét – ahol mintegy 1100 tejelõ tehenet tartanak – Varga Ágnes állattenyésztési igazgató mutatta be, s kiemelte, hogy az elmúlt években a megfelelõ takarmányozással és korszerû technológia alkalmazásával jobb tejátlagokat produkáltak. A szakmai program zárásaként a résztvevõk megtekintették a tehenészeti telepet, ahol gyakorlati bemutatók szemlélõi lehettek.