MENÜ

Állattartó telepek szolgálatában

Oldalszám:
2014.04.24.

Faresin Handlers teleszkópos rakodógépek

A Faresin cég ipari és mezõgazdasági rakodógépek mellett kifejlesztett olyan traktortípust is, amely a rakodáson túl vontatásra is alkalmas. Az ipari, mezõgazdasági és erdészeti munkákra használt gépeket a King Cab fülkével szereli a gyár, amely 50 mm-el szélesebb, védõráccsal védett és Sauer Danfoss hidraulikus hajtással, elektronikus vezérléssel mûködnek, ez kényelmes munkavégzést biztosít kezelõjének. Ezek a típusok az FH-628, az FH-7.30, az FH-7.35, az FH-7.42, az FH-9.30, az FH-11.30, ami azt jelenti, hogy 6 m-es magasságtól 11 m-ig, illetve

2,8 t–4,2 t-ig képesek emelni. A gép könnyebb szántóföldi munkák és szállítási feladatok elvégzésére is alkalmas.

A sebességváltó lehetõséget biztosít csökkentett sebességû munkavégzésre (pl: csemeteültetés, palántázás) és 40 km/h sebességû vontatásra is. Ez a több célra használható gép 20 000 kg teher vontatására alkalmas. Az FH-6.28-as rakodó 2 × 2 m-es méretébõl adódóan kiváló kormányzási technikával rendelkezve alkalmas a hagyományos kis belmagasságú és szûk nyílású állattartó telepek és raktárak kiszolgálására. Újdonság, hogy a Faresin gyár a 6.28-as rakodóra kifejlesztette a hátsó három pont felfüggesztési lehetõségét, aminek következtében függesztett munkagépeket is mûködtethet meghatározott Le igénybevételéig, úgy, hogy közben erõleadó tengelyt (TLT) is tud hajtani. Így lehetõség van pl. függesztett permetezõ, vagy szippantó üzemeltetésére is.

Takarmánykeverõ, -kiosztó kocsik újdonságai

Az új Faresin Leader és a kétcsigás vertikális Faresin Leader Double önjáró gépeket 9–26 m3-ig ajánljuk a partnereknek. A Leader típusoknál választható, a Double gépeknél szériafelszereltség az összkerékmeghajtás és -kormányzás. A nagy teljesítményû gép fordulékony, a King Cab kabinból kényelmesen, könnyedén lehet irányítani. A gép erõs maróval (100 Le) gyors szállítórendszerrel, mérleggel (PC kapcsolat), kamerával szerelhetõ. A gép hidrosztatikus hajtású elektronikus irány- és sebességváltóval rendelkezik. A vontatott horizontális gépek mellett a Magnum, a Magnum Double és a Rambo vertikális gépeket ajánljuk partnereinknek. A gépek keverõ egységének kialakítása azonos az önjáró gépekkel. A Rambo típus 7, 9, 11 m3-es, a Magnum erõsebb változat 9–17 m3-es, a Magnum Double 2 csigás gép 12–30 m3-es, illetve 2007-tõl a piacon egyedül álló módon háromcsigás vertikális

40–46 m3-es kivitelben is kaphatók.

A takarmánykeverõk szerkezeti felépítése, a lemezek vastagsága (18 m3-esnél nagyobb gépek esetében 25 mm-es fenéklemez vastagság) hosszú élettartamot biztosít. A gyár rugalmasan tud alkalmazkodni a méreteket tekintve az istállók nyílásaihoz, a kívánt kiosztású módozatokhoz, magasságokhoz stb. Elsõdleges szempont természetesen az állat igényét maximálisan kielégítõ egyöntetû és pontos takarmányadag kijuttatása, amire a Faresin gépcsalád minden típusa kiválóan alkalmas.

Svéd-dán technológia alapján gyártott tároló tartályok

Ezek a tartályok több célú alkalmazás mellett (víz, szennyvíz, szemes termények stb.) kifejezetten alkalmasak hígtrágya tárolására. A tartályokat 3–4–4,5 m magas elõre gyártott falpanelekbõl állítjuk fel a fagyhatár alatt megépített alaplemezre. A paneleket kívülrõl feszítõ kábelek szorítják össze, max. 3377 m3-es ûrtartalom befogadására képes. Az így felállított tartályra 20 év garanciát vállalunk. A tartályok egyedi megrendelés alapján be is fedhetõk.

Ismerkedjen meg közelebbrõl is az Agro+Masexpo-n is forgalmazott gépeinkkel. Szeretettel várjuk Önt a Készenlét Zrt. standján.

Készenlét Zrt. 8500 Pápa, Mozsár u. 14

Telefon: 89/510-180 • Fax: 89/510-199

Email: [email protected] • www.keszenlet.hu