MENÜ

Vertikum márkájú talajmûvelõ gépek új technológiai irányai

Oldalszám: 47
2014.04.24.

A VERTIKUM KFT. 2006-ban is nagy hangsúlyt fektetett a korszerû, magas mûszaki színvonalú mezõgazdasági munkagépek fejlesztésére.

Hazai vállalatként a magyar termelési viszonyokhoz leginkább illeszkedõ munkagépek fejlesztésében és gyártásában az egyik legkiemelkedõbb cég a piacon. A gyártási palettán éppúgy megtalálhatók mind a hagyományos, mind a modern talajmûvelési technológiák gépei. Teljes palettát kínál kis- és középgazdaságok, valamint a mezõgazdasági nagyüzemek számára korszerû talajmûvelõ gépekbõl. A VERTIKUM márkájú talajmûvelõ gépek országszerte keresettek és kedveltek a gazdálkodók körében, korszerû felépítésük, erõs kialakításuk és versenyképes áruk miatt. A hagyományos talajmunkagépek gyártása mellett kiemelt helyen áll a cég tevékenységi körében az új talajkímélõ és költségtakarékos mûvelési technológiára épülõ gépek fejlesztése és gyártása.

Ezen belül a kiemelt termékkör:

• A KRM forgókapás precíziós magágykészítõ gép, mely egyedülálló az európai piacon.

• A forgatás nélküli talajmûvelõ rendszerek gépei az UTK, VRT és FNR nehézkultivátorok.

• A kombinátorok és kompaktorok családjába tartozó AK és NK precíziós magágykészítõ gépek.

• A szõlõ- és gyümölcstermesztõk igényeinek megfelelõen fejlesztett AVK ültetvénykultivátor család.

Az idei év kiemelt fejlesztéseként a VERTIKUM KFT. elsõként jelent meg a hazai gyártók közül az úgynevezett rövidtárcsákkal a piacon. A cél a magyar termelési viszonyokhoz jobban illeszkedõ kompakt tárcsák kifejlesztése volt, különös tekintettel a nehéz mûvelési viszonyokra és a szármaradványos területeken végzett magágykészítésre. A VT típusok elõnye a Nyugat-európai gyártmányokhoz képest a nehéztárcsákra jellemzõ masszív felépítés, az opcióként igényelhetõ több variációban összeállítható hatékony felszínlezáró egység. Az elsõ üzemi körülmények között dolgozó VT-tárcsákat már nagy megelégedéssel használják a gazdálkodók. 1999 óta a SAME-DEUTZ-FAHR konszernhez tartozó Lamborghini traktorok generál importõreként országos viszonteladói hálózaton keresztül értékesítjük a modern és megbízható traktorokat teljes szervizháttérrel és alkatrészellátással 35–270 LE teljesítménytartományban.

2004 óta van jelen kínálatunkban a LOCUST kompakt rakodógép, amely több típusban 18 féle adapterválasztékkal áll az építõipari és mezõgazdasági felhasználók rendelkezésére.

A szántóföldi növénytermesztés mellett fontos helyet képvisel a szõlészeti gépek forgalmazása.

A cég által gyártott talajmûvelõ eszközök forgalmazásán túl a modern piac kihívásainak megfelelõen bármilyen gépigényt ki tudunk elégíteni széles kereskedõi partnerhálózatunknak köszönhetõen.