MENÜ

Környezetbarát gyomirtás Mankar termékcsaláddal

Oldalszám: 52
2014.04.23.

A Farmcenter Kft. az Agro+Mashexpo kiállításon a MANTIS cég – Frank Verder exportigazgató úr – jelenlétében bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott.

A Farmcenter Kft. szorosabbra fûzte üzleti kapcsolatait a német MANTIS céggel, akik gyomirtó és rovarölõ szerek hígítatlan kijuttatására alkalmas eszközöket gyártanak MANKAR márkanévvel. A kiállítás nagydíjáért folyó versenyben a termékcsalád rangos elismerésben részesült.

A gépek jellemzõje egy rotációs fúvóka, amely percenként 8–12 000 fordulattal, nyomás nélkül állít elõ 40 mikron körüli cseppeket (egyetlen köbcentiméterbõl több milliót), és azt védetten, ernyõ alatt juttatja ki. Totális gyomirtó szerekkel ugyanúgy használhatók, mint szisztemikus, felszívódó herbicidekkel. Egy hektár gyommentesítésére, pázsitok nem kívánt növénytársulásainak irtására 1–2 liternyi szer elegendõ. Mivel vizet nem kell kivinni, sem utánszállítani, a munka nagyon leegyszerûsödik. Kézi készülékeink önsúlya alig 3 kg, így a dolgozó fizikai megterhelése csekély. Nagyobb gépeink üzemeltetéséhez is elegendõk a kisebb kerti traktorok.

A gyomirtó szerek hígítatlan kijuttatásának nemcsak munkagazdaságossági elõnyei vannak: e szabadalmaztatott módszerrel az eddigi átlagos 5 l/ha szermennyiség helyett akár 1 l/ha is elegendõ – a szermegtakarítás 80%! A MANKAR permetezõrendszerek alkalmazási területei: kertészetek, faiskolák, árudák, kertészet, szõlõ- és faültetvények, közterületek, kertmûvelés, tájépítés.

A nagy kereslet jobb kielégítése érdekében a Farmcenter Kft. már kiképeztette szervizmesterét, alkatrészraktárat létesített.

Az érdeklõdõk a termékcsalád mintadarabjait a kiállításon megtekinthették.A gépekrõl bõvebb tájékoztatást, illetve azok beszerzését a Farmcenter Kft. 2100 Gödöllõ, Tessedik S. u. 4.

Telefon: 28/513-445, fax: 28/513-446, mobil: 30/9589-329, 20/9670-433 – munkatársainál tehetik meg, illetve információ innen kapható.