MENÜ

Tisztelt termelõk!

Oldalszám: 18
2014.04.23.

Cégünk a Biofit System Kft a Biofit növénykondicionáló család forgalmazásával foglalkozik. Az elmúlt évben végzett termelõi kísérletek eredményeivel szeretném önöket ezúton megismertetni.

 

 

Biofit kísérletek értékelése a Dalmand Zrt. területén 2006-ban

A vizsgálatot két növényen, õszi búzán és lucernán végeztük. A kis területen végzett kísérletek miatt csak minõségi összehasonlítást végeztünk, mennyiségi eredmények mérésére nem volt mód. Az õszibúzában kétszeri kezelést alkalmaztunk a Biofit gabona készítménnyel, az elsõt a gyomirtással egymenetben, a másodikat az elsõ gombaölõ kezeléssel egymenetben juttattuk ki (10liter/ha Biofit Gabona).

Labor eredmények:
Lucernában tavasszal a lucerna 8–10 cm-es állapotában alkalmaztunk kezelést a Biofittal és a Biofit gold nevû készítménnyel 7,5 liter/ha dózisban. A labor vizsgálati eredményei azt mutatták, hogy legjobb beltartalmi értékeket a Biofit goldal kezelt növények érték el, a következõ a Biofites kezelés és végül a kontroll eredményei.

Tóth Szabolcs Növ. ág. vez. hely.Biofit kísérletek értékelése a Szabó és Társa Kft. területén 2006-ban, Egyházasharaszti

A kísérletet napraforgóban végeztük, 6 liter/ha Biofit, gombaölõ kezeléssel egymenetben kijuttatva. Csak mennyiségi összehasonlítást végeztünk, ennek értelmében a kezelt terület termés átlaga: 2,857 t/ha, a kezeletlen terület átlaga 2,674 t/ha. A Biofit kezelés költsége 2070 Ft /ha. 53 000 Ft/t átvételi árral számolva ez nettó 7629 Ft többlethozamot eredményezett hektáronként.

Szabó Lajos ügyvezetõBiofit kísérletek értékelése a Bólyi Zrt. Bólyi gazdaságában 2006-ban

A kísérleteket hibridnapraforgóban végeztük a Biofit nevû lombtrágyával gombaölõ és rovarölõ szerrel egymenetben kijuttatva. A készítmény terméstöbbletre gyakorolt hatását vizsgáltuk.

Sárkány Viktor Növ. v. mérnökBiofit kísérletek a villányi Szársomlyó Kft. területén 2006-ban

A Biofit növénykondicionáló speciális szõlõ, illetve Biofit általános lombtrágyát szõlõben, a mindenkori permetezéssel egymenetben jutattuk ki felváltva, összesen 4 alkalommal, 5–5-5–5 liter/ha dózisban.

A kontrol táblához viszonyítva jobb volt a fürt kötése és habitusa, a fürt súlya 1,6–1,7 szeres volt a kezelt területen. Szüreti idõszakban a kezeletlen ültetvényen 5,3 t/ha termésnél 21,6 mustfokot mértünk, míg a kezelt területen 8,48 t/ha termés mellett 23,2 mustfokot mértünk. A fürtökön belül a bogyószem száma és súlya adta a termés különbséget.

Kelbert Miklós szõlészÖsszegezve a felhasználók által végzett kísérletek eredményét elmondható, hogy a Biofit termékek ismételten hozták a már több mint két évtizede elvárt jó eredményeket. A kijuttatásnak technológiai költsége nincs, mivel más növényvédõ szerekkel egymenetben kijuttatható, így csak a szerköltség merül fel többletként, mely a fenti példákból igazolva, minden növénykultúrában többszörösen megtérül.

A Biofit lombtrágyák környezetbarát, magyar termékek. A szabadalommal védett technológiának köszönhetõen számos egyedi tulajdonsággal rendelkeznek, melyek növényekre gyakorolt jó hatása bizonyított. Természetes alapú összetevõinek, és speciális kelátképzõjének köszönhetõen egyes termékeink használata a bio-termesztésben is engedélyezett.

Bízom benne, hogy termékeink és az elért eredmények felkeltették az érdeklõdésüket.Amennyiben bõvebb felvilágosításra tartanak igényt a termékek összetételérõl, felhasználási területeirõl, elérhetõségérõl stb. úgy az alábbi telefonszámon elérhetõ vagyok:Horváth Imre területi képviselõ

Telefon: 30/557-6612

Biofit növénykondicionáló a szép, egészséges és bõséges termésért.