MENÜ

A Monsanto 2007. évi repcekínálata

Oldalszám: 72
2014.04.18.

Portfóliónkban egyaránt szerepelnek kiemelkedõ teljesítményû hibridek, kiváló minõségû fajták, illetve az árérzékenyebb felhasználók részére extenzív körülmények között is jó termést adó fajták.

 

 

Hibridek

EXOCET

Jelenleg a legharmónikusabb tulajdonságokkal rendelkezõ hibridünk, kiválóan reprezentálja a hibridekben rejlõ potenciált. A hibridek között is a kimagasló termõképességû, mindezt kiváló olajtartalom mellett, ezzel – elsõsorban beltartalom tekintetében – képes felülmúlni az eddigi legjobbnak számító hibrideket is. Azoknak a termesztõknek ajánljuk, akik évrõl évre fejleszteni kívánják a repce teljesítményét minõségi és mennyiségi kompromisszumok nélkül, és ehhez megfelelõ technológiai feltételeket tudnak biztosítani.

Felhasználási elõnyök:

• az adott évjáratban elérhetõ maximális árbevétel a kiváló magtermésnek és kiváló olajtartalomnak köszönhetõen,

• termelési biztonság: az Exocet az egyetlen hibridrepce Európában, amely tartalmazza a keresztesvirágúak feketelábúsága (kórokozója a Phoma lingam) elnevezésû, rendkívül veszélyes betegség ellen teljes védettséget biztosító RLM7 rezisztencia gént, továbbá kiemelkedõ a regenerálódó képessége, betegség-ellenállósága, és az egyik legerõsebb elágazóképességgel rendelkezõ hibrid,

• értékesítési biztonság a megbízhatóan alacsony glükozinolát-tartalomnak köszönhetõen.Pillanatnyilag a legharmonikusabb tulajdonságokkal rendelkezõ hibridrepce.EXAGONE

Ez a hibridünk 2005-ben került elõször kereskedelmi forgalomba, mely kísérleti eredményei alapján igazoltan új távlatokat nyitott meg az életerõ, a termõképesség és a termésstabilitás növelésében.

Felhasználási elõnyök:

• termésbiztonság a kiváló fejlõdési erélynek, az egyedülálló állomány- és termésképzésnek, valamint a kiváló ellenállóképességnek köszönhetõen.

• olajprémium lehetõség az élvonalbeli olajtartalomnak köszönhetõen,

• maximális árbevétel az egyik legkiválóbb termõképességnek köszönhetõen,

• értékesítési biztonság a kedvezõ glükozinolát tartalomnak köszönhetõen.COLOMBO

Évek óta nagy területeken bizonyító hibridrepce, 2001/2002. évi szezon során, 2002, 2003 és 2004 õszén is a legnagyobb területen vetett hibridrepce lett. Elágazó, robusztus termetével, jól termékenyült becõtengerével és kiemelkedõ alkalmazkodóképességével méltán vívta ki a termelõk tetszését.

Felhasználási elõnyök:

• termelési biztonság megbízható télállóságának és alkalmazkodóképességének köszönhetõen. Jelentõs területen bizonyító hibrid repce évek óta,

• nagyon kedvezõ árfekvés.Fajták

CALIFORNIUM


A CALIFORNIUM új kategória a fajták termõképességében. Kiemelkedõ termõképességének és életerejének köszönhetõen méltán lett Közép-Európa egyik legkedveltebb fajtája, amely egy magas színvonalú, jövedelmezõ gazdálkodáshoz nyújt kiváló értékû biológiai-genetikai alapot.

Felhasználási elõnyök:

• prémium árbevétel a nagy termõképességének köszönhetõen,

• termelési biztonság az életereje és télállósága révén.CATALINA

Az egyik legnagyobb termõképességû fajtarepce. Kiemelkedõ termõképessége mellett élvonalbeli olajtartalommal rendelkezik a legmagasabb terméskategóriában a fajták között. Egyöntetû, gyors fejlõdés, többszörösen elágazó, erõs szár, korai virágzás és kiemelkedõ termésképzés jellemzi. Azoknak a termelõknek ajánljuk, akik a CALIFORNIUM által felállított új terméskategóriát élvonalbeli olajtartalommal kívánják elérni korábbi virágzás mellett.

Felhasználási elõnyök:

• prémium árbevétel az élvonalbeli olajtartalom miatt a legmagasabb terméskategóriában,

• növényvédelmi munkacsúcsok enyhítése a korai virágzásának köszönhetõen.CATONIC

Több évig a legnagyobb területen vetett, magas olajtartalmú fajtarepce. A CATONIC kiváló termõképessége kiemelkedõ olajtartalommal, kiváló termésbiztonsággal (stabil télállósággal, szárszilárdsággal és alkalmazkodóképességgel) párosul. A 2002/2003-as rendkívül kemény tél egyik legjobb túlélõje.

Felhasználási elõnyök:

• olajprémium lehetõség az élvonalbeli olajtartalom miatt,

• termelési biztonság a kiváló télállóságának és alkalmazkodóképességének, köszönhetõen,

• jelentõs területen bizonyító fajtarepce évek óta.CANDO

A CANDO legnagyobb értéke a kiváló alkalmazkodóképesség és a télállóság. Azoknak a termelõknek javasoljuk, akik extenzív termelési feltételek között is a biztonságra törekednek, a CANDO ugyanis kedvezõtlen termelési és klimatikus viszonyok között is jó termést hoz.

Felhasználási elõnyök:

• termelési biztonság a kiváló alkalmazkodóképességnek és télállóságnak köszönhetõen,

• nagyon kedvezõ árfekvés.A MONSANTO a jövõben is változatlanul folytatja a hibridrepcék teljesítményének és agronómiai tulajdonságainak fejlesztését. A Monsanto nemesítési alapanyagbázisa rendkívül széles, és az ebbõl eredõ nagyobb genetikai diverzitás jobb kombinációs lehetõségeket jelent, amelynek eredménye a repce jobb teljesítménye.