MENÜ

Három partner Kétsopronyban

Oldalszám:
2014.04.18.

A Békés megyei Kétsoprony szolgált helyszínéül annak a színvonalas rendezvénynek, ahol három partnercég, nevezetesen a P.Z.S Vállalkozás, az Agroszolért Kft. és a Borsodi Agroker Zrt. tartottak gépbemutatót, felvonultatva az általuk forgalmazott gépeket.

 

 

A Rákóczi Mezõgazdasági Szövetkezet adott otthont az igényes programnak, ahol Patkós Zsigmond, a P.Z.S. Vállalkozás ügyvezetõje köszöntötte a résztvevõket és a meghívott vendégeket.
Amint az szakmai körökben ismeretes, a békéscsabai székhelyû P.Z.S Vállalkozás a szlovén SIP gyár termékeinek importõre. Patkós Zsigmond, a cég ügyvezetõje bemutatta a SIP céget, amely Szlovénia legnagyobb, immáron 50 éve mûködõ mezõgazdasági gépgyártója. A SIP név világszerte ismert, s pár éve már a magyar piacon is jól hangzó márkanév. Hajdúch János részletes elõadást tartott a P.Z.S Vállalkozás által forgalmazott SIP-szálastakarmány betakarítás gépei, – fûkaszák, rendkezelõk, rendrakók, szellõztetõ, rendfelszedõ kocsik, – szervestrágya-szórói, csõtörõ-fosztó és silókukorica betakarító berendezései mûködésérõl, illetve gyakorlati alkalmazásáról. A P.Z.S Vállalkozás országszerte viszonteladói hálózattal mûködik.

Berényi Jánostól, az Agroszolért Kft. ügyvezetõjétõl megtudhatták az érdeklõdõk, hogy az 1991-ben alakult mezõtúri székhelyû cég a lengyel CRYSTAL traktorok kizárólagos importõre. A korábbi típusú CRYSTAL traktorok forgalmazását 2006. év végén befejezték, és az új fejlesztésû, 95–260 LE-s CRYSTAL-ORION traktorok ez év elejétõl jelentek meg a magyar piacon. Az ORION traktorokat immáron EURO-3 Deutz motorokkal, Bosch hidraulikákkal, elektromos mûködtetésû irányváltókkal, power shift és power shuttle sebességváltókkal, továbbá megújult külsõvel kerülnek a magyar piacra.
 A mályi telephelyû Borsodi Agroker Zrt. pedig a SIPMA gépeket importálja Lengyelországból. Magyarországon 1975 óta ismertek az általuk gyártott körbálázók és fóliázók – ezeket a gépeket a SIPMA gyár képviselõje mutatta be a rendezvény résztvevõinek.

A gyakorlati bemutatókat követõ elõadások végén aktuális és részletes tájékoztató hangzott el a 2007. évi mezõgazdasági gépvásárlási támogatásokhoz kapcsolódó finanszírozásról.