MENÜ

Új utakon

Oldalszám: 107
2014.04.18.

Ismét lendületben a bábolnai takarmány!

 

 

Nem is olyan régen a hazai takarmánypiacnak majdnem az egyharmadát uraló, ám az utóbbi idõben megtorpanó Bábolna Takarmányipari Kft. korábbi gyártóbázisain végzett tevékenysége – úgy hírlik – új lendületet kapott, a nagyhírû üzemekben folytatódik a termelés. A régi márkanevek alatt néhány hete a Tendre Takarmányipari Kft. gyártja és forgalmazza a takarmányokat.

Zeitvogel János ügyvezetõ igazgatót kérdeztük.Milyen megfontolások alapján döntöttek a takarmányiparban való szerepvállalás mellett?

– A nagyhírû takarmányipari termékeket gyártó termelõkapacitások vásárlásakor számba vettük – mondhatom – ismertük a takarmánygyártás és piac mozgását, várható tendenciáit. Tisztában vagyunk vele, hogy az állatállomány csökkenése miatt kevesebb takarmány kell. Ám az igazán jó minõségû takarmánykeverékre szükség van! Mi kizárólag az ilyen termék gyártására vállalkoztunk, amikor beléptünk a piacra. Tettük ezt azzal a szándékkal, a Tendre Takarmányipari Kft. – a korábbi elismert márkanevekkel – hogy eredményesen termel, gazdálkodik, és meghatározó nagyvállalkozásként mûködik tovább ebben a kiélezett piaci helyzetben is.
Arról hallani, hogy több jelentõs szakmai háttérrel rendelkezõ új szakember érkezik Önökhöz; erõsödik a szaktanácsadó gárda; igen kiterjedt a partnereiket kiszolgáló üzleti hálózatuk. Ön hogyan ítéli meg a cég szellemi, szakmai, technikai hátterét?

Így van, jelentõs szakmai háttérrel rendelkezõ, az egyes állatfajokat kitûnõen ismerõ, elismert szakemberek jönnek hozzánk, s vállalnak fontos szerepet a szakmai munkában, kiemelten a szaktanácsadó hálózatunkban. Természetesen történtek olyan – az akkori bizonytalan helyzettel összefüggõ – változások is a cégnél, amelyet a „jóakaróink” a piacon a cég megszûnéseként terjesztettek.

A Tendre szerepvállalásával stabilizálódott – sõt mondhatom – ígéretessé vált a helyzet, ez az „elvándorlás” egy csapásra megállt. Olyan állatorvosok, állattenyésztõk, takarmánygazdálkodási szakértõk, termékfejlesztõk, mikrobiológusok, kereskedõk – és még nincs vége a sornak – dolgoznak nálunk, akik mindannyian a saját szakterületükön különös szakmai mûveltséggel bírnak. Mindez elsõsorban a partnereink érdekeit szolgálja!

Cégünk, több mint 700 termékével kiemelkedõ termelési eredményeket kíván elérni partnereinknél, amely nem csak pusztán takarmányt jelent, hanem a hozzá kapcsolódó magas szintû szaktanácsadást, laboratóriumi, ill. alapanyag-beszerzési szolgáltatást. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy integrációs kapcsolataink révén az állattenyésztés minden területén nem csupán beszállítói, hanem hosszú távú, megbízható szolgáltatói is legyünk partnereinknek!

 

Fehér Károly