MENÜ

Ha kertészeti gép, akkor Alfa-Gép!

Oldalszám: 40
2014.04.16.

Ágyáskészítés, fóliafektetés, palántázás gépei az Alfa-Gép Kft-tõl

 

 

A hagyományõrzés, a megújulás, a piaci érzékenység, a technológiai szakosodás mind az Alfa-Gép Kft. stratégiai értékei, amelyek lehetõvé teszik azt, hogy a mezõgazdasági gépkereskedelem piacán tevékenykedõ cég a vásárlói igényeket teljes körûen kielégítse. Következetes üzletpolitikát követ a vállalat a kertészeti gépek piacán is. Immáron 10 év óta forgalmazója a kiváló minõségû olasz és magyar gyártmányú kertészeti gépeknek a magyar piacon, megújuló gépkínálattal igazodva a változó piaci igényekhez. Célja az, hogy vásárlói jó minõségû és maximális terméshozamú zöldséget, gyümölcsöt kínáljanak a felvevõ piacaik számára. E cél eléréséhez ajánlja a cég egyedi kertészeti gépválasztékát, a talaj-elõkészítéstõl a palántázásig.

A kertészeti gépek technológiai sorát a FEDELE MIXER talajmaró és ágyáskészítõ gép nyitja meg, amely a talajfelszín megmunkálását, és ezzel egy idõben a sík vagy a bakhátas ágyás kialakítását végzi. A talajmaró tengelyén csavarvonalban elhelyezett speciális kapák több rétegben aprítják a talajt, hogy egyenletes és jó vízáteresztõ ágyást állítsanak elõ. A morzsalékos, levegõs talaj optimális magágyat biztosít a palánták szárba szökkenéséhez. Egy menetben több, párhuzamos munka elvégzésére is alkalmas géphez talajfertõtlenítõ szerek vagy mûtrágyák célzott kijuttatására alkalmas eszköz is kapcsolható. Mindemellett a MIXER-re illesztett függesztõberendezés segítségével szintén egy menetben végezhetõ el a fólia lefektetése, az FF-1400-as fóliafektetõ géppel. A gép által fektetett fólia megfelelõ hõt biztosít a fóliába ültetett palánták megerõsödéséhez, továbbá csökkenti a gyomok elszaporodását is, és egyensúlyban tartja a talaj vízháztartását. A fóliafektetõre erõsített csöpögtetõ szalag az öntözõvíz és a tápoldat kijuttatását biztosítja a fóliafektetés mûvelete során. A mûvelet elvégzéséhez szükséges UV tartalmú fólia és a csöpögtetõ szalagok széles választéka is szerepel a cég kínálatában. A talajelõkészítést követõen a talajfelszín alkalmas az elõnevelt palánták földbe juttatására.

A FEDELE palántázógépek a zöldség- és gyümölcstermesztés új dimenzióit nyitották meg a gazdálkodók számára. A MAX csészés, a TEN, PLANT fogóujjas és a FAST forgóadagolós palántázó gépek tápkockás és táphengeres palánták földbe vagy fóliára való ültetését végzik. A FEDELE palántázógépekkel biztosított a palánták tökéletes függõleges helyzete, az állandó sor- és tõtávolság és az optimális teljesítmény.

A MAX lyukasztócsészés adagolóval felszerelt félautomata palántázógép az erõgép hátsó függesztõpontjára kapcsolva alkalmazható mind szabadföldi, mind fóliaházas palántaültetésre, akár talajtakaró fóliával fedett területen is. A gép fóliafektetõvel összeépíthetõ, így akár egy menetben elvégezhetõ a fóliafektetés, az ültetés, illetve akár az öntözõcsõ-fektetés is. A tõtávolság 15–162 cm-ig szabályozható a csészeszámtól függõen, a sortávolság pedig 35–144 cm-ig állítható. Óránkénti teljesítménye 1500 palánta/sor.

A TEN, PLANT félautomata, fogóujjas palántázógépek, csupasz gyökerû, táphengeres palántákhoz alkalmazhatóak. A gépre szerelt palántatartóból a kezelõ a fogóujjakba helyezi a palántát, ami kíméletesen megfogja a növényt, majd a talajba ülteti azt, állítható távolságra és mélységbe. A tõtávolsága szabályozható minimum 13–77 cm-ig, a sortávolság pedig 50–120 cm-ig állítható, igény esetén rendelhetõ 25 cm-es minimális sortávolságú kivitel is. A gépek teljesítménye 2000 palánta/óra/sor.

A FAST palántázógépet a tápkockás palánták szabadföldi ültetésére fejlesztették ki. A vízszintesen elhelyezett, támasztókerekekrõl hajtott palántaadagolója lehetõvé teszi a nagyobb lombozatú palánták – paradicsom, káposzta stb. – sérülésmentes elültetését is. A tõtávolság már 9–83 cm-ig, a sorok távolsága szintén szabályozható, akár 35 cm-tõl. Az ültetõgép palántázó tagjai egymástól függetlenek, ez lehetõvé teszi a sortávolság könnyû beállítását. A gép teljesítménye 5500 palánta/óra/sor. A palántázógépeken található nagy átmérõjû, különleges kialakítású tömörítõkerék biztosítja a palánták tökéletes tömörítését, betakarását. A meghajtó lánckerék gyors cseréjével könnyen módosítható a palántázás tõtávolsága. Valamennyi palántázógép felszerelhetõ nyomjelzõvel, mennyiségszabályozós mûtrágya- és mikrogranulátum-szóróval, illetve tövenkénti öntözõvel is. A kiültetett palánták fölé alagútfólia húzható az AFF-1000 alagútkészítõ gép segítségével. Háromféle alagútméret készíthetõ vele, melynek váza lehet fém, fa, mûanyag, héjszerkezete fólia. A merevítõ bordák leszúrását pneumatikus rendszer végzi. A fóliát vezetõ kerekek után felszerelt, és hidraulikusan meghajtott tárcsák végzik a fólia leföldelését. A talajtakarásra használt sík-, illetve alagútfólia begyûjtésére alkalmas az FFSZ-1000 fóliafelszedõ gép. A kezelõszemélyzet fokozatmentesen tudja szabályozni a begyûjtõ dob fordulatszámát a traktor sebessége és a fólia vastagsága, súlya függvényében. Az FFSZ-1000 alkalmas a speciális – külön rendelhetõ – dob segítségével csepegtetõ öntözõszalag begyûjtésére is. Az Alfa-Gép Kft. teljes kertészeti gépkínálata jelen lesz a 2008. évi Agro+Mashexpo Nemzetközi mezõgazdasági és mezõgép kiállításon, ahol az újdonságok mellett a jövõ évi akciós kínálatról is tájékoztatást kapnak a cég standjára látogatók. Az Alfa-Gép Kft. várja Önt, hogy a minõségi zöldség- és gyümölcstermeléséhez kedvezõ áron és fizetési konstrukciók mellett kínáljon kiváló minõségû kertészeti gépeket.

 


 


 Ha kertészeti gép, akkor Alfa-Gép!Alfa-Gép Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

5600 Békéscsaba, Szarvasi út 84.

www.alfa-gep.hu