MENÜ

Gyárlátogatás a Goldoni traktorgyárban

Oldalszám: 73
2014.04.15.

2007. májusától az Odisys Bt. a Goldoni szerzõdéses magyarországi márkaképviselete.

A vevõk bizalmának elnyerése és a minél teljesebb tájékoztatás érdekében az Odisys és a Goldoni közösen látták vendégül leendõ vevõiket, és egyben lehetõséget adtak a minõségi gyártás mûszaki részleteinek a megismerésére.

 

2007. szeptember 26-án, kellemes, baráti hangulatú vacsora fogadta a vendégeket a Modena melletti kisvárosban, Magliarina di Carpi-ban. Másnap a gyár saját elõadótermében folytatódott a beszélgetés, ahol elhangzott, hogy a nagy múltú traktorgyár 1926 óta foglalkozik gépgyártással, és ezen belül is kiemelten a speciális kertészeti, állattartó-telepi traktorok gyártásával. A részletes bemutatón elhangzott, hogy a Goldoni 1986 óta John Deere-beszállító, így a traktort a spanyol, portugál és osztrák piacokon zöld színben is értékesítik. Kellemes sétát tehettek a vendégek a gyárban, megtekintve a ferdefogazó mûveket, majd a tengelyek egyenességét vizsgáló, szintén robotizált megmunkáló központot és a keménységet, kopásállóságot garantáló cementáló részállomást, majd az anyagminõség-vizsgáló labort, amelynek munkája garanciát jelent a gépek magas élettartamára és megbízhatóságára. Ez után az erõátvitel- és a motorösszeszerelõ-sor következett, ahol a különbözõ modellek megszületnek. A látogatás újabb állomásaként a robotizált festõkamra került sorra, amely nagymértékben gyorsítja a gyártás folyamatát. Végül a gyártással való gyakorlati ismerkedés a végszerelõ sornál fejezõdött be, ami sokak számára meglepetést okozott, hiszen többen még a gyár elõadótermében sem hitték el, hogy ugyanezek a traktorok John Deere-márkanév alatt is készülnek.

A szerelõsorok megtekintését követõen a gyár készáruraktárát néztük meg, ahol lehetõség volt szinte az összes modell megtekintésére és kipróbálására. A készáruraktár megismerését követõen a vevõk és felhasználók számára egyaránt fontos volt, hogy betekintést nyerjenek a robottargoncákkal felszerelt alkatrészraktár napi mûködésébe, ahonnan a szakemberek a gyors és pontos alkatrészellátást biztosítják.

Újabb kis ajándékként, a lóerõk múzeumát Maranello-ban néztük meg. A gépcsodák megtekintésétõl felvillanyozott csapat élményekkel feltöltõdve érkezett a kifejezetten olaszos hangulatú étterembe, ahol csakis a napi élményekrõl esett szó, hiszen sokunk számára ez volt az elsõ gyárlátogatás, amelyen személyesen is részt vehettünk.